додому Новини Черкащина "Весь вільний час віддаю собакам", – власник п’ятьох чотирилапих із Черкащини

"Весь вільний час віддаю собакам", – власник п’ятьох чотирилапих із Черкащини

0

Житель Лисянки Олександр Гнатенко вже 15 років захоплюється собаківництвом. Нині тримає дома п’ять мисливських собак. Любов до чотирилапих йому передалась від батька, адже він теж заядлий мисливець. Про це повідомляють "Вісті Черкащини".

"Не для того ходжу на полювання, щоб підстрелити звіра, а щоб побачити мисливських собак у роботі. Можна сказати, що це вони водять мене на полювання, а не навпаки. Вони сміливо вступають у бій з хижаками, які нерідко перевершують їх у розмірах, одержують поранення, але не здаються. Це варто захоплення та поваги до цих тварин", – розповідає чоловік.

Олександр Володимирович серед усіх мисливських порід собак віддає перевагу ягдтер’єру. Він здатний з успіхом працювати на землі, в норах під землею і на воді. Порода, розповідає, порівняно молода, виведена в Німеччині близько 70 років тому. Але серед мисливців багатьох країн користується особливою популярністю. Лисянин підтримує тісні зв’язки з любителями цієї універсальної породи собак із Словакії, Сербії, Німеччини, є членом правління всеукраїнського клубу німецького ягдтер’єра.

"Ягдтер’єр міцна, витривала, рішуча, інтелектуальна собака. Собакам цієї породи властиве почуття власної гідності, ягд ніколи не буде підлабузнюватися і догоджати, – захоплено розповідає про своїх підопічних. – Хороший ягдтер’єр – це собака, ідеально пристосована для полювання в поєднанні з відданістю своєму господареві. Таких собак, особливо серед мисливських порід, ще треба пошукати".

Щоб мати такого надійного помічника, Олександр багато часу приділяє тренуванню, формуванню правильних відносин собаки з людиною з урахуванням знань специфіки породи. В цьому допомагають одержані у виші знання із зооінженерії, спілкування з мисливцями на всеукраїнських, міжнародних виставках, змаганнях, у яких його вихованці постійно беруть участь і виграють призові місця. Загалом, у скарбничці нагород, одержаних Олександром Гнатенком за перемоги його чотирилапих вихованців більше сорока медалей, кубків, дипломів. "У кого хобі – грати в доміно, пити пиво чи колекціонувати марки. А я весь вільний час віддаю собакам. Не лише я їх навчаю, а й вони мене – вірності, доброті, самовідданості у досягненні поставленої мети. І за це я їм щиро вдячний", – говорить про захоплення свого життя чоловік.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські правоохоронці влаштували дітям екскурсію до кінологічного центру. 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version