додому Новини Черкащина Верховний суд визнав забудову черкаської набережної незаконною

Верховний суд визнав забудову черкаської набережної незаконною

0

Напередодні Верховний суд поставив крапку у справі багатостраждальної забудови черкаської набережної. Йдеться про ділянку на розі вулиць Козацької та Героїв Дніпра. Врешті, Феміда скасувала попередні судові рішення за позовами забудовника ІБК "Будгарант" до Черкаської міської ради. Текст відповідної постанови вже з’явився в єдиному реєстрі судових рішень. 

Нагадаємо, довкола забудови узбережжя багатоповерхівками вже кількаріч точаться суперечки. Від директора департаменту архітектури та містобудування Черкаської міськради Артура Савіна і головного архітектора міста Віталія Чернухи фірма-забудовник "Будгарант" отримала містобудівні умови на початок будівництва на ділянці площею 3,2 га, яка належала до категорії земель рекреаційного призначення. Згідно з земельним законодавством, вести багатоповерхове будівництво там не можна, адже воно перешкоджатиме використатиме використання ділянки за призначенням. До слова, підприємство пов’язують з іменем Артура Савіна. Його заступниця Лариса Слесаренко була однією з засновниць інвестиційно-будівельної компанії "Будгарант".

Кілька раз депутати міськради на сесійних засіданнях голосували проти забудови, однак міський голова Анатолій Бондаренко ветував це рішення обранців.

Справа про забудову Митниці неодноразово розглядалась представниками Феміди.

Так, прокуратурою Черкаської області встановлено, що Соснівським районним судом м. Черкаси за позовом недобросовісного забудовника всупереч положенням земельного законодавства зобов’язало Черкаську міську раду фактично змінити цільове призначення землі.

"Черкаська міська рада самоусунулася від подальшого захисту державних інтересів у цій справі та не оскаржила незаконне рішення суду першої інстанції, що сприяло незаконній житловій забудові прибережної захисної смуги", – йдеться на офіційному сайті Генпрокуратури. 

Тоді, зважаючи на виявлені порушення, прокурор звернувся до суду з апеляційною скаргою.

Проте Київський апеляційний адміністративний суд відхилив її, через що органи прокуратури були вимушені звернутись до Верховного Суду. Постанова останнього вступила в силу 11 вересня і не підлягає оскарженню.

"Нарешті правда і закон на боці громади, інтереси якої неодноразово зраджував міський голова Бондаренко, – прокоментував фемідне рішення Екс-секретар міської ради Олександр Радуцький, який виступав проти скандальної забудови. –

Нагадаю, мер нашого міста їздив на засідання Київського апеляційного суду і практично займав сторону забудовника, а не громади. Тепер будівництво, яке викликало обурення містян буде зупинене".

Відтак, наступними діями прокуратури має стати ще одне звернення до суду щодо скасування наданих містобудівних умов та відміни рішення сесії Черкаської міськради, яким зазначена ділянка віддавалась під забудову.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Згіблов оскаржує рішення виконкому про забудову набережної. 

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version