НовиниВертодром у Пекарях прийняв один політ за рік

Вертодром у Пекарях прийняв один політ за рік

-

- Advertisment -

Вертодром у Пекарях Канівського району виглядає майже пусткою. Об’єкт, на будівництво якого витратили 130 мільйонів гривень бюджетних коштів, функціонує мляво. Про це повідомляє "Рідна Черкащина".

"Майданчик працює, але так, як Черкаський аеропорт, – приймає дуже мало поки що. Із таких серйозних польотів до нас приїжджав владика Онуфрій. Мали ще близько 15 навчальних польотів. У цьому році це все, – розповідає начальник вертодрому Володимир Сторчеус. – Чекали Порошенка з Черкас, коли він планував відвідати могилу Шевченка в Каневі, але в останній момент приліт скасували через погану погоду".

Дорога в аеропорт. Фото Федора Гонци

Сторчеус каже: мало чи багато працює вертодром – вирішувати журналістам. А його завдання на посаді – забезпечувати фунціонування майданчика і зберегти державне майно.

"Крім цього об’єкту, ми маємо ще 8 інших. Забезпечуємо дальній авіаційний зв’язок – супроводжуємо літаки, які пролітають над Черкащиною", – зазначає Сторчеус.

За його словами, гелікоптерний майданчик на вимогу може бути задіяний на потребу АТО. Поки що із постійних працівників на об’єкті хіба що охорона.

Вертодром у Пекарях Вертодром "Гелікоптерний майданчик Канів (Пекарі)" перебуває на балансі Державного підприємства обслуговування повітряного руху України (Украерорух). Почав працювати з 1 березня 2013 року. Це комплекс загальною площею 8,5 гектарів, розташований за 8 км на південний схід від міста Канева та в межах 1 км від села Пекарі Черкаської області.

Вертодром має злітно-посадковий майданчик, руліжні доріжки, 10 гелікоптерних стоянок, термінал з пропускною спроможністю обслуговування до 50 пасажирів на годину, конференц-залу та автостоянку. Він обладнаний сучасними засобами зв’язку, навігації та спостереження і світлосигнальною системою. Хоча об’єкт запустили для туристів, фактично, єдиним туристом, який користувався послугами гелікоптерного майданчика, був Віктор Янукович.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах затримали зловмисника, який пограбував пенсіонера та втік

За інформацією 60-річного потерпілого, невідома особа вкрала його телефон і швидко зникла. Поліція встановила винуватця. Про це повідомляє пресслужба...

Черкасець здобув три золота чемпіонату Європи зі спортивної гімнастики

Спортсмен із Черкас Ілля Ковтун виборов три "золоті" нагороди чемпіонату Європи зі спортивної гімнастики. Про це повідомляє Відділення НОК...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x