НовиниВеликдень на порозі: 10 оригінальних способів для створення писанок...

Великдень на порозі: 10 оригінальних способів для створення писанок (ФОТО)

-

- Advertisment -

Сучасні тенденції вносять свої корективи навіть у багатовікову традицію фарбування та розпису яєць до Великодня. Лушпиння цибулі та однотонні барвники повільно відходять у минуле. Сучасні господині все частіше звертаються до креативних ідей. Сайт vikka.ua підібрав оригінальні способи оформлення великодніх яєць.

Нитки та мереживо

Обгорніть яйця мереживом, яке щільно закріплюється нитками. Потім занурте його у розчин з барвником.

Фото uamodna.com

Фото uamodna.com

Фото uamodna.com

Мармурові яйця

Цибуляче лушпиння треба порвати дуже дрібно. Приблизно розміром з ніготь. Спочатку треба намочити яйця, а потім обваляти у лушпинні. Для того, щоб воно не відпадало, його потрібно замотати у тканину. Після цього ставимо варити яйця у воду з додаванням ложки солі та 5-10 краплин зеленки. Не бійтеся – каструля від цього розчину відмивається добре, а ось на руки краще одягнути гумові рукавички. Після того, як вода закипить, яйця варять 7 хвилин і промивають під проточною водою.

Урожайна писанка

Для цього знадобляться клей ПВА або крохмальний клейстер. Також візьміть різноманітні крупи, квасолю, сухофрукти . Кажуть, що таку писанку робили ще наші прадіди. Вони вірили, що це допоможе врожаю. Робота вимагає великого терпіння і посидючості, але воно того варте. Якщо не хочеться занадто довго возитися, то просто змастіть яйце клеєм і обваляйте у крупі. До речі, її можна підфарбувати.

Якщо ж потрібна ексклюзивна писанка, то робимо наступне: малюємо клеєм на яйці візерунок, присипаємо його крупою, чекаємо, поки підсохне. Після цього наноситься візерунок, його можна викласти не крупою, а квасолею. Ще один – горохом. Тут все залежить від фантазії і терпіння. Головне – почекати, щоб клей висихав і крупа не обсипалася.

Фото interior.izum.ua

Різнобарвна симетрія

Для неї знадобляться харчові барвники, клейкий папір або скотч. Розводимо кілька барвників у різних ємностях. Це можуть бути відтінки одного кольору, або різні кольори. Треба обклеїти яйце папером з того боку, що не буде занурений у фарбу. Необхідно обережно опустити його у воду, щоб фарба не потрапила на заклеєну частину. Через годину яйце витягають, знімають папір і обклеюють ту частину, яка вже пофарбована. Після цього яйце знову опускають у розчин з іншим кольором. Від того, як наклеєний папір, залежить, який вийде малюнок. Це взагалі може бути абстракція, рівні або косі лінії. Для того, щоб крашанка не була тьмяною, її натирають олією або полірують.

Фото interior.izum.ua

Бризки

Якщо немає творчих здібностей, але є величезне бажання зробити щось оригінальне на Великдень, яйця фарбовані бризками – це саме те, що потрібно. Для початку необхідно зварити яйця, пофарбувати та дати висихати. Тим часом слід підготувати контрастний барвник – сірий, чорний, темних відтінків або світлих. Також знадобиться щітка. Найзручніше скористатися старою зубною щіткою, на котру наноситься контрастний барвник і за допомогою пальця розбризкується на яйця. Такий спосіб із задоволенням освоюють не тільки дорослі, а й діти.

Фото idi-k-nam.ru

Цяточки

Для початку необхідно зварити яйця круто і остудити. Потім яйця фарбують. Коли барвник повністю висох, можна приступати до основного процесу. Для цього знадобиться звичайна свічка. За допомогою неї на яйця необхідно капати віск, який буде застигати. Після цього з восковими крапельками яйце відправляється в інший барвник. Коли добре висохне, треба акуратно зняти крапельки воску і обполоснути яйце водою. Традиційний віск можна замінити наклейками, які також створять потрібні "крапельки". Чим більше буде різних барвників, тим яскравішими вийдуть яйця.

Фото pustunchik.ua

Яскраві персонажі

Безсумнівно, до виготовлення таких великодніх яєць варто залучити дітей, дозволивши їм проявити фантазію і можливість створити свого персонажа. З величезної кількості намальованих героїв можна вибрати улюблені і створити барвисті символи Великодня.  Для їх розпису використовуються акрилові фарби або гуаш. Можна створити 3D-ефект, доповнивши творіння паперовими елементами.

Фото bonappeti.info

Шовкова ніжність

Оскільки шовк чудово передає свій колір, неможливо цим не скористатися для створення цікавого фарбування. В якості основного матеріалу можна використовувати старі краватки, шийні хустки або просто окремі відрізки тканини. У киплячу воду з оцтом занурюють яйця, загорнуті шовком, а зверху шматком білої тканини. Таким чином, на шкаралупі віддрукується малюнок, який можна доповнити, наприклад, приклеївши бісер, бусинки, мереживо, паперових метеликів. Тканину краще обирати яскравішу, щоб готовий малюнок не вийшов тьмяним.

Фото bonappeti.info

Візерунки з цукрової пудри

На пофарбоване яйце кондитерським шприцем наноситься глазур. Вона робиться із суміші цукрової пудри і води. На склянку пудри береться зовсім небагато води, суміш повинна вийти дуже густою.

Фото ng72.ru

Великодні яйця декупаж

Для цієї техніки знадобляться гарні серветки, 1 столова ложка борошна пшеничного вищого сорту, півсклянки кип'ятку та пензлик. Клейстер готується з борошна, яке заварюється в кип'ятку, добре перемішується та охолоджується. Тим часом можна узятися за малюнки: розібрати на шари серветки ти вирізати елементи з верхнього кольорового шару. Краще серветки вибирати з дрібними елементами, їх простіше вирізати і зручніше розташовувати. Потім ці малюнки треба наклеїти та дати висохнути протягом 2-3 годин.

Фото blog.craftfactory.eu

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Великдень до Черкас привезуть цілющу ікону.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У деяких черкасців не буде гарячої води

Сьогодні, 19 квітня, деякі жителі Черкас залишаться без гарячої води. Про це повідомляє пресслужба КПТМ "Черкаситеплокомуненерго". Південно-Західний район: З 9:00 до...

«Кожна жінка — богиня»: у Черкасах презентували арт-проєкт «Венера»

Черкаський художній музей презентує арт-проєкт заслуженого художника України Максима Гладька — «Венера». Про це повідомляють на сторінці музею. Венера —...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x