додому Новини Кримінал Вбивство Козлова: початок чи кінець «розбіркам» у Черкасах

Вбивство Козлова: початок чи кінець «розбіркам» у Черкасах

1
17496

За останні два тижні в Черкасах відбулися дві непересічні події: збройні розбірки на Хрещатику і вбивство «авторитетного» бізнесмена Михайла Козлова. З великою долею вірогідності можна сказати, що ці дві події пов’язані між собою. А вбивство Козлова – це результат давнішнього конфлікту між бізнесменом і «кримінальним авторитетом».

Деталі вбивства бізнесмена

Розстріляли Михайла Козлова в кафе «Львівська майстерня шоколаду», що на вулиці Байди Вишневецького, 34. За куцими повідомленнями від очевидців, ЗМІ і інсайдерськими повідомленнями правоохоронних органів, до кав’ярні, де в цей час перебував Михайло з охороною, увійшли двоє (за іншими даними троє) осіб в масках і одязі, як у спецназівців. Зі словами «всем лежать, работает СБУ» вони вистрілили в Козлова і поранили ще одну людину.

Кілери вибігли на вулицю, сіли в автомобіль «Шкода» і поїхали в невідомому напрямку. Згодом спалений автомобіль з автоматом знайшли в районі «Долини троянд».

Михайла Козлова приватним автомобілем доставили до Третьої міської лікарні, проте медики не змогли його врятувати.

Примітно, що місце для вбивства кілери обрали не випадково. 20 серпня 2020 року СБУ біля цієї ж кав’ярні затримала автомобіль Михайла Козлова і проводила з бізнесменом слідчі дії. Як тоді пояснили, «на предмет тероризму».

Можливо, цього разу «зіграти під СБУ» – це був психологічний трюк кілерів. Адже при словах «працюють спецслужби», не кожен охоронець насмілиться потягнутися за зброєю.

Псля інциденту в області був оголошений план «Сирена». Правоохоронці порушили кримінальне провадження. Ведуться слідчі дії.

Хто такий Михайло Козлов?

Йому 44 роки. Власне, ЗМІ називають Михайла Козлова бізнесменом. На сьогодні він відмічений в реєстрах, як засновник двох організацій: ГО «Організація захисту громадян» (ОЗГ) та ТОВ охоронна фірма «Сталь». Інших підприємств на ньому «не висить».

Уперше про «ОЗГ» заговорили у лютому 2015 року. Саме тоді група молодиків пікетувала приміщення обласної прокуратури. Вони вимагали «припинити «кришувати» перевертнів у погонах». Кілька десятків мітингарів вимагали від тодішнього обласного прокурора Юрія Шеремета реакції на їхнє звернення щодо неправомірних дій його підлеглих.

Михайло Козлов

А саме: «недозволені методи ведення слідства» у застосуванні до громадян. Одним словом, прокуратура «вела» справи кількох членів громадської організації, яких звинувачували по різних статтях Кримінального Кодексу. «Свої» прийшли під прокуратуру захищати «своїх».

У той же час обласна прокуратура розповсюдила інформацію, що Михайло Козлов був двічі судимий. «Був засуджений за зґвалтування ст. 117 (1994 рік) та у 1998 році за ч. 2 ст. 144 КК (видавництво 1962 року), і певний період часу відбував покарання в місцях позбавлення волі» – відповіла тоді прокуратура. Проте захист Козлова це заперечив і адвокати заявили, що він має виправдувальні рішення судів по своїх справах.

Автомобіль Козлова із спецефічними номерами

Останнім часом Михайло Козлов пересувався по місту у оточенні охоронців. Поряд із ним перебували до десятка молодих людей спортивної статури. Більшість з них – колишні і нинішні спортсмени, які регулярно підтримували свою форму в різних спортивних клубах Черкас.

Конфлікт із «смотрящим» і хронологія подій

За інсайдерською інформацією, Михайло Козлов мав конфлікт із «смотрящим» по Черкасах Арамом. Цьому конфлікту уже більше року.

За інформацією правоохоронців, Арама в Черкасах поставив «злодій у законі» із Знам’янки (Кіровоградської області) Армен Хохол. Нині цей «злодій у законі» перебуває у всеукраїнському розшуку. «Хохол» через Арама контролював кримінальні сфери впливу у Черкаській області і СІЗО у м. Черкаси. Проте, кілька тижнів тому правоохоронці «накрили» в СІЗО «смотрящого» і вручили йому підозру «за розповсюдження кримінального впливу». Арам, ніби, залишив Черкаси і нині перебуває у Вірменії.

Між тим, конфлікт між угрупуваннями зростав. Як наслідок – «стрілка» на Хрещатику, яка сталася 9 вересня. Із чотирьох затриманих двоє мали відношення до Михайла Козлова, інші – до Арама. Що стало причиною конфлікту, під час якого обидві сторони дістали зброю, – поки невідомо.

Примітно, що двоє учасників збройного конфлікту на Хрещатику отримали домашній арешт. Їх захищав член громадської організації «ОЗГ» юрист Ігор Хмельницький. А інші двоє – відправилися в СІЗО під арешт на 60 діб.

Чи буде відповідь?

Вбивство Михайла Козлова – це крапка чи три крапки у цій історії. Поки що невідомо. Покаже час. Головне, щоб під час всіх цих «розборок» не постраждали сторонні та ні в чому не повинні люди. Адже в кафе, де сьогодні застрелили бізнесмена, перебували персонал, відвідувачі та мама з дитиною, які стали випадковими свідками страшної трагедії.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах вбили Михайла Козлова

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
1 Коментар
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x