НовиниЧеркащинаВажкохвора школярка зі Сміли самотужки створила мультфільм на всеукраїнський...

Важкохвора школярка зі Сміли самотужки створила мультфільм на всеукраїнський фестиваль (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Школярка зі Сміли Вероніка Тимофєєва, яка страждає рідкісним аутоімунним захворюванням, представила на фестивалі "Де кіно" анімаційний фільм, створений власноруч за п'ять місяців напруженої роботи. Про це повідомляють "Факти".

Останній місяць 15-річна Вероніка працювала по шість годин на добу, щоб встигнути підготувати свій мультфільм до показу в межах всеукраїнського фестивалю "Де кіно". За цю щоденну робочу зміну їй вдавалося створювати по 5-10 секунд відео намальованими героями, які "оживали" на екрані.

Мама дівчинки Олена Тимофєєва розповідає, що Вероніка росла здоровою дитиною. Добре вчилася в школі, займалася танцями. У сьомому класі, коли доньці виповнилося 12 років, вона почала скаржитися на головний біль, які з кожним разом посилювалися. Одного разу під час весняної грози у Вероніки потемніло в очах, почалася блювота і судоми. Батьки, не зволікаючи, відвезли дитину в лікарню. Обстеження показало наявність освіти в головному мозку пацієнтки, щось на зразок набряку або пухлини довжиною шість сантиметрів.

Вероніка і її мама фактично оселилися в лікарні. Життя увійшла в важкий ритм: два тижні лікування, незначне поліпшення, виписка, знову болі, судоми, лікарня.

У клініці в Мінську сім’ю переконали зважитися на операцію, в ході якої видалили новоутворення. Вероніці провели антигерпесну терапію, потім сім курсів "хімії", проте стан пацієнтки не покращився. Навпаки – дослідження показали, що в головному мозку знову з'явилися незрозумілі вогнища. У підсумку шляхом виключення було встановлено остаточний діагноз: первинний ангіїт центральної нервової системи (захворювання невідомого походження, що викликає запалення і інфільтрацію судин головного і спинного мозку). Це дуже рідкісний недуг, в Україні Вероніка – єдина пацієнтка з таким діагнозом. Методи лікування існують, але приймати препарати доведеться, ймовірно, до кінця життя.

Дівчинка розповіла про свою мрію створити власний мультик співробітникам благодійного проекту "Здійсни мрію". Вони поширили історію Вероніки на своїй сторінці у Facebook, після того знайшлися спонсори, які передали для неї ноутбук і дорогий професійний планшет.

Отримавши подарунки від спонсорів і необхідні консультації художників-аніматорів, Вероніка взялася за роботу. Було вирішено виставити її мультфільм на фестивалі короткого метра "Де кіно", організованого холдингом "1 + 1" медіа та FILM.UA Group наміченого на кінець вересня. Юна художниця сиділа за комп'ютером вдень і вночі.

"Спочатку потрібно промальовувати кожен рух персонажа, потім за допомогою програми підправити міміку, зробити руху більш плавними, – пояснює Ніка. – Але робота йшла дуже повільно: за день мені вдавалося зробити максимум дві-три секунди відео, і то не дуже гарної за якістю. Я впала у відчай, мені здавалося, що ніколи не зможу виконати задумане в термін".

Вероніка зізналася, що була близька до того, щоб кинути або, принаймні, відкласти складну роботу.

"Але одного разу настав день, коли я зрозуміла, в чому причина моїх невдач: малювальна програма на ноутбуці виявилася занадто простою для того, що я задумала, – каже дівчинка. – Порившись в Інтернеті, знайшла інші, більш досконалі версії. Завдяки тому, що я вчуся в школі з поглибленим вивченням англійської, зрозуміла інструкції. До того ж, на моє прохання художники "Анімаграда" дали мені кілька скайп-уроків. На початку вересня почалися заняття в школі. Але, повернувшись з уроків, я приділяла малюванню не менше шести годин. Уже коли справа підходила до кінця, раптом зрозуміла, що зовсім забула про приступи, про головний біль. Хвороба як ніби відступила".

Малювання мультфільму тривалістю 2 хвилини 17 секунд було закінчено за три дні до початку фестивалю. За задумом, це перший епізод довгої історії про пригоди Мейсона в новій незвичайній школі. Часу на професійне озвучення, як передбачалося спочатку, вже не залишалося. Тому Вероніка зробила все сама: вимовила різними голосами репліки за хлопчика і його маму, а також підібрала музику.

Вероніка і зараз потребує дорогих препаратів. Номер картки її мами Тимофєєвої Олени Анатоліївни в "ПриватБанку": 5168 7423 5101 4091.

Як повідомляв сайт vikka.ua, корону для голої "статуї Свободи" у Києві виготовила черкащанка.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Рівень води у Черкаському районі почав зменшуватись – ДСНС

Підтоплення у селах Хрещатик та Єлизаветівка зберігається, однак рівень води почав знижуватися. Рятувальники та волонтери продовжують допомагати місцевим жителям....

Олександр Воскобойнік вручив вихованцям дитячої команди «Черкаських Мавп» черговий комплект форми

Директор підприємства МХП- Урожай Олександр Воскобойнік вручив вихованцям дитячої команди «Черкаських Мавп» черговий комплект форми. Таку допомогу Олександр Воскобойгік називає...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x