НовиниЧеркащина"Важка артилерія" у політичному протистоянні: команда мера Черкас вдається...

"Важка артилерія" у політичному протистоянні: команда мера Черкас вдається до соціальних маніпуляцій

-

- Advertisment -

Черкаські владці у своєму протистоянні взялись за найвразливіших – соціально незахищені верстви населення. 11 жовтня наприкінці дня стало зрозуміло: таким чином, вкотре прикриваючись болючими соціальними темами, команда міського голови намагалась відстояти рішення, прийняті 22 серпня на резонансній виїзній сесії у Каневі. Детальніше – у викладі кореспондентів vikka.ua.

Кілька днів тому міський Департамент соціальної політики заявив: через судове призупинення рішень "канівської" сесії затримуються й соціальні виплати. Особливе обурення ця інформація викликала у черкаських матусь. Ті кілька днів марно чекали "дитячих" грошей. Натомість, як повідомляло видання "Про Все", мер Черкас Анатолій Бондаренко запросив близько двох десятків мам з малюками до зали Апеляційного суду Черкаської області. Там саме розглядали його клопотання про скасування тієї самої ухвали, яка, буцім, заблокувала всі фінансові процеси в місті. До розгляду, щоправда, так і не дійшли, адже суддя Паламар заявив про самовідвід. 

В своїй промові перед судом міський голова емоційно пообіцяв: аби служителі Феміди зрозуміли, яку помилку вчинили, винісши таку ухвалу, самими мамами не обмежиться.

"Діти не можуть отримати молока, комунальники не можуть отримати своїх заробітніх плат. Ми будемо приводити (до суду – ред.) пенсіонерів, будемо висипати сміття прямо тут. Тому, що цей суд не розуміє, що зробив", – заявив мер.

Потому обурених матусь повели під сесійну залу, де саме закінчувалась позачергова сесія Черкаської міської ради. Очевидно, що коли жінки зустрілись віч-на-віч з Олександром Радуцьким, вся "важка артилерія" полетіла в його бік. Адже саме його міський голова звинуватив у повному фінансовому колапсі. Це, звісно ж, підтверджували і його люди "на місцях" – в профільних департаментах. 

Щоправда, саме на цьому сесійному засіданні обранці проголосували за зміни до бюджетного регламенту, завдяки яким з’явилась можливість виплачувати соціальні кошти без затримок. Справа за владцями – ті мають якомога швидше зібрати виконавчий комітет і бюджетну комісію й прийняти трансферти на державні виплати. І ніякі фемідні заборони тут не стають перепоною.

Нагадаємо: про можливість використання такої схеми в освоєнні соціальних коштів напередодні говорила й директорка департаменту фінансової політики Наталя Джуган, яка наразі знаходиться у відпустці.

Факт відсутності будь-яких перешкод підтвердило й власне розслідування черкаського активіста Сергія Кузляєва. Той оприлюднив записи своїх телефонних розмов з Романом Жовніром, який тимчасово виконує обов’язки директора департаменту фінансової політики, і Ярославом Нищиком, який головує в міській раді на час відпустки мера. Останній повідомив: розглянути прийом трасфертів на наступний період виплат згідно змін бюджетного регламенту можуть лише у вівторок. Адже нині більшості членів виконавчого комітету немає в місті, а отже, кворум не збереться. 

По обіді ж стало відомо: сьогодні соціальні допомоги на суму 20,4 млн. грн. за перший період були виплачені. Про це повідомив Департамент соціальної політики. Той самий, який напередодні заявляв про соціальний колапс і неможливість виплатити людям гроші. Разом з тим, закликав брати штурмом Апеляційний суд. Нині ж відомство запевняє: 11 жовтня до кінця дня всі категорії мали отримати свої виплати. Виходить, думкою містян знову вдало маніпулювали, використовуючи їх у своїх жорстоких політичних іграх.  Намагаючись при цьому натиснути на найболючіше, киваючи в бік опонентів.

Як повідомляв сайт vikka.ua, кращі гумористи країни прокоментували причини відпустки черкаського мера.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x