НовиниЧеркащинаВасиль Івлєв: про успіхи баскетбольної школи, вихованців у збірній...

Василь Івлєв: про успіхи баскетбольної школи, вихованців у збірній та літні збори (Фото)

-

- Advertisment -

Тренер баскетбольної школи "Черкаських Мавп" Василь Івлєв разом з іншими тренерами проводить масштабний збір юнацьких команд клубу. На свіжому повітрі займаються понад 50 дітей різних вікових груп.

Тренер команд юнаків 2005, 08 та 09-го років народження розповів пресслужбі БК про найперспективніших хлопців та дівчат нашої школи та анонсував відбір до команд.

Про літній збір приватної баскетбольної школи Михайла Бродського:

"Ми займаємося без перерви, постійно. З травня почали працювати. На тренуваннях я, Олена Фатнєва та Наталія Євтушевська. Займається п’ять команди – юнаки 2005, 2008 та 2009-го років народження та дівчата 2006-07-го років народження. Також долучаться до нас і дівчата 2009-го року.

Основна робота зараз – збільшення координаційної роботи дітей, покращення спритності. Поки ми не знаємо до чого ми готуємося. Тому планування по фізичній підготовці немає. Коли знатимемо дати, тоді почнемо конкретну підготовку до сезону, ОФП, тощо. Зараз же працюємо над усіма основними фізичними якостями – це все ми робимо на пляжі. А ранкові тренування проводимо на базі 12-ої школи, де займаємося із м’ячами. На тренування ходить 50 осіб. Це хороший показник".

Нестандартні тренування:

"На піску я ставлю їм техніку бігу і техніку пересування в захисній стійці – вперед-назад, вліво-вправо. Стрибкову роботу почнемо пізніше. Стосовно ігрових моментів, у нас є три гри. Граємо у гандбол, у регбі та в ультимейт – це гра з тарілкою фрісбі, там цікаві правила. Всі ці ігри поєднують в собі схожі елементи, які потім допоможуть в баскетболі. Також діти роблять прискорення з парашутами, їм дуже подобається".

Про відбір до баскетбольної школи "Черкаських Мавп":

"З першого серпня розпочинаємо баскетбольний табір для всіх охочих. Це буде як відбір для нашої школи. Хто хоче, той зможе прийти і тренуватися з нами.
Відбір відкритий для всіх дітей – 2008-09-й рік. Навіть зараз не пізно, якщо прийде хлопець 2005-го року народження. Якщо він швидкий і спритний, це ніколи не пізно. Можна завжди всіх наздогнати, було б бажання. Якщо в тебе є мотивація, якщо ти наполегливо працюватимеш, то досягнеш багато чого в баскетболі".

Про перспективних вихованців "Черкаських Мавп":

"Щороку чимало наших вихованців потрапляють до усіх збірних України. Зараз може навіть більше потрапити. Я був помічником збірної U-16. Так ми у цю збірну розглядали 8-ох гравців "Черкаських Мавп". На жаль, закріпилося лише двоє – Семерич і Токовенко. Назар Холод на порозі до цієї команди. Якщо він працюватиме так, як він недавно відпрацював із командою Суперліги, він туди потрапить. У нього є всі дані стати одним із основних гравців на своїй позиції у збірній. Те ж саме стосується інших хлопців. Стосовно гравців 2005-го року народження, в нас є Влад Єфименко, у нього зріст 197 сантиметрів. Я його підготовлюю для позиції другого номера. Він якісно працює. За оцінками Максима Міхельсона, він один із найкращих. Але є в нас ще хлопці, 1-2 номери – Гаращенко, Фесун, Буравський, Гречуха, Мацибора – вони нічим не поступаються. У нас багато талановитих хлопців, у 2006-му році теж чимало перспективних дітей".

Про перехід від дитячого до дорослого баскетболу:

"Що зробити, щоб не загубитися при переході до дорослого баскетболу? Головне любити баскетбол і віддаватися йому. А тренерському корпусу потрібно допомагати їм до 17-18 років. Тому що в мене є хлопець Богдан Толмачов – у нього зріст 191 сантиметр. Він скоро буде два метри. Йому важко. І я його постійно підбадьорюю, підстьобую. Поки дитячі тренери їх підштовхують і допомагають, їм легше. Але не завжди буде так. Коли вони перейдуть в дубль чи іншу дорослу команду, там у тренерів інший підхід. Або ти працюєш, або йдеш. Тому треба працювати".

Про сезон баскетбольної школи клубу:

"Цифри самі говорять за себе. У нас є дві команди-чемпіони. Дівчата 2007-го року здобули чемпіонство. Команда Наталії Євтушевської (Венето-Черкаси-07) повторила своє минулорічне досягнення. Також чемпіонство здобула команда "Черкаські Мавпи-09", яку я треную разом з Максимом Міхельсоном і Світланою Маляр. Також бронзу здобули юнаки 2006-го року народження, команда Євгена Ткаченка. Це хороший показник для нашої школи. Інші команди також претендували на медалі. Але сезон завершився достроково. Можливо, якби не пандемія, у нас було б більше призів. Втім відзначу прогрес наших команд, вони демонструють непоганий баскетбол".

Про успіх команд дівчат:

"Я з дівчатами вже третій рік працюю. Намагаюся допомагати їм, ходити на тренування. Дуже зарядилися вони баскетболом. Їм дуже подобається, вони серйозно віддаються роботі на кожному тренуванні. Вони молодці – це наше майбутнє. Я думаю, 2-3 дівчини вже можуть потрапляти до збірної, а то й 5-6. Бачу кандидаток, які вже демонструють гарний прогрес. За допомогою баскетболу вони можуть допомогти собі в майбутньому, а хтось, можливо, і життя своє пов’яже з цим видом. Хтось стане професійно займатися". 

Як повідомляв сайт vikka.ua, "Черкаські Мавпи" розповіли про улюблені фільми.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах за минулий тиждень народилося більше хлопчиків

Протягом минулого тижня в Черкасах народилося 25 немовлят. Про це повідомляє пресслужба Черкаської міської ради. Загалом світ побачило 14 хлопчиків...

Цього тижня погода на Черкащині буде сонячною та теплою

Цього тижні на Черкащині очікується сонячна та суха літня погода. Вночі температура буде коливатися в межах 5-10º тепла, а...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x