НовиниЧеркащинаВартовий із Черкащини, який впав перед Президентом, бореться із...

Вартовий із Черкащини, який впав перед Президентом, бореться із тяжкою хворобою (ФОТО, ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Олександр Сікало став відомий всій країні три роки тому. Тоді під час інавгурації президента Петра Порошенка 20-річний вартовий почесного президентського полку від спеки раптом захитався, випустив з рук карабін і впав непритомний прямо перед Главою Держави, який проходив повз нього.

На той момент солдат назвав цей інцидент добрим знаком – вісником швидкого закінчення війни на Сході. Але для нього самого все обернулося трагічно. З президентського полку Сікала звільнили, а лікарі виявили у нього серйозне захворювання нирок. "Вести" розшукали хлопця і з'ясували, як склалася доля екс-караульного.

Після того як Сікалові стало погано на спеці під час інавгурації Порошенка, його обстежили у військовому госпіталі. Там лікарі виявили у хлопця захворювання нирок і проблеми з серцем, але лікувати не стали. Виписали і звільнили з армії. За рік хвороба з гострої форми перейшла в хронічну. На повторне обстеження вже в Черкаській обласній лікарні родині екс-караульного президентського полку довелося позичати гроші у знайомих і сусідів. На цьому лікування для солдата закінчилося.

Після звільнення з армії хлопець знову повернувся до Києва, влаштувався на роботу в друкарню, де і познайомився зі своєю цивільною дружиною Валентиною Левченко. Але оскільки всі зароблені гроші йшли на оплату житла, він вирішив повернутися в рідну Шендерівку і покликав з собою Валентину.

Щоправда, життя молодої сім'ї в селі виявилося досить складним.

"Я з Броварів заради Саші поїхала, тут в селі для мене роботи немає. Батько відпустив мене і сказав: "Ну якщо любиш – їдь, хлопець він хороший". Поки що допомагаю Сашиній мамі по господарству, на городі – їй непросто одній, та й серце турбує. Вона журиться, що син ішов на службу абсолютно здоровим, а тепер у нього все життя шкереберть, грошей вилікувати його у нас немає. Мені пропонували в магазині продавцем працювати в сусідньому селі, я дуже хотіла, але добиратися назад нічим, останній автобус йде о п'ятій годині вечора, а робота до десяти, довелося відмовитися", – каже Валентина Левченко.

За словами дружини солдата, непритомність і біль у нирках у нього не припиняються. Лікарі кажуть, що Олександрові потрібно лягати на повне обстеження, але грошей на це у сім'ї немає.

"Він тяжко працює із самого ранку до пізньої ночі. Йому заборонено піднімати важке, довго стояти і перебувати на сонці. Але береться за будь-яку роботу, яку в селі пропонують. Ніколи ні на що не скаржиться", – продовжує Валентина.

У своєму висновку лікарі відзначили, що захворювання стало результатом запалення легенів. Олександр його підхопив під час проходження служби. Лікарі застерігали: пустиш на самоплив, отримаєш ниркову недостатність.

Нині про інцидент трирічної давнини екс-вартовий вважає за краще не згадувати, з хлопцями по службі теж не спілкується. Про те, що це він випустив карабін перед Президентом, Валентині розповів через чотири місяці спільного життя. Правда, після історії з інавгурацією Сашко став місцевою знаменитістю.

"Його знайомі мені говорили: мовляв, ти з ним тому, що він знаменитість, а я навіть не знала, що це він випустив карабін. Він переживає, що у нього не склалося зі службою, згадував, як мріяв служити далі, як форма йому подобалася. Але зараз ми намагаємося про це вже не говорити".

Як повідомляв сайт vikka.ua, молодій черкащанці потрібна допомога небайдужих, щоб побороти онкозахворювання.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x