НовиниВалентина Жуковська: мені б хотілося чути про Черкаси тільки...

Валентина Жуковська: мені б хотілося чути про Черкаси тільки хороші новини

-

- Advertisment -

Колишній почесний президент ПАТ "Азот" Валентина Жуковська в останній робочий день у студії "МедіаМайдану" розповіла про враження від виборчої кампанії, плани на майбутнє та місця, які найбільше їй запам’яталися в Черкасах.

– У Вас закінчується контракт з ПАТ "Азот". Ви не намагалися його продовжити?

– Я думаю, що всьому приходить свій час. І, напевно, та дата, яка в контракті закінчується – вона вчасна. Я продовжувати його поки не маю наміру.

– Які враження у вас від ходу голосування та виборів загалом?

– Враження від виборів чудові. Я навіть наведу кілька аргументів чому. По-перше, у межах цієї компанії я зустрілася з великою кількістю і своїх знайомих, і просто чудових людей, які дійсно вболівають і за країну, і за місто. По-друге, мене підтримувала одна з найкращих команд Черкас – це Громадська рада міста. І сьогодні, я впевнена, що вони залишаються дуже активною частиною громади.

По-третє, у нашій кампанії ми не використовували ніяких політично-маркетингових заходів та методів. Я завжди була за мажоритарні вибори. Бо я вважала, що це така система дозволяє, щоб депутат не втрачав зв’язку з виборцями. Тобто виборці його дуже добре знають, і він їх. Однак сьогодні для України потрібно цю норму змінити, бо мажоритарник змагається з політичним брендом. Проти нього стає не просто потужний кандидат, а потужна партія. І виграти проти політично потужної партії практично, на жаль, не можливо. Тому нині, якщо всі ці аргументи взяти, то я вважаю, що кампанія проведена нами добре. Тобто результатами я задоволена.

Сьогодні мажоритарнику доводиться боротися з політичним брендом
 

– Ви вважаєте, що Олег Петренко переміг лише тому, що він був кандидатом від Блоку Петра Порошенка?

– Я вважаю, що всі, хто йшов із потужним політичним брендом, мали велику фору перед іншими мажоритарниками. Їм допомагала партія, яка могла вкласти велику кількість ресурсів, яка фактично підтримувала їх ідеологічно, яка формувала в суспільстві запит на те, що якщо ти підтримуєш першу особу нашого блоку, то підтримуй і кандидата. І цей ланцюжок важко розбити.

– Але якщо враховувати результати виборів на інших округах, то там перемагали навіть колишні регіонали, які йшли як самовисуванці поряд із потужними політичними силами. Чому там не спрацювала ця технологія?

– Є такі випадки, але вони стосуються сільських регіонів. І в цілому тих регіонів, де фактично кандидат був попереднім нардепом. Де люди сформували свою думку до попереднього нардепа з різних інших висновків. Але якщо брати результативність мажоритарних виборів, то ви побачите, що перемога базувалася на наступних скрижалях: ти або був представником потужного бренду, а фактично це була партія Порошенка та "Народний фронт", або ти отримав перемогу у сільських районах, де був попереднім нардепом.

Після виборів Олег Петренко сказав, що ви його не привітали з перемогою. Чому?

– Я можу привітати Блок Петра Порошенка з тим, що сьогодні громада підтримує Президента України. Адже коли ти маєш конкуренцію з кандидатом, то ти маєш добре розуміти його платформу, його ідею, його погляди. Але нині, я як мажоритарник, мала конкуренцію з Блоком Петра Порошенка. Саме з поглядами перших осіб блоку.

– Керівник штабу Петра Порошенка Андрій Більда свого часу говорив на сесії міської ради, що за вас агітують цукром. Йому руку потиснути не хочете?

– Попри те, що я покидаю місто, хотіла б, щоб це питання було вирішено. Це такий чорний піар-хід. І мені шкода, що саме у такі технології ми втягуємо простих людей. Тоді була задіяна 66-річна жінка. Більді я зможу потиснути руку, коли він вибачиться перед цією жінкою. Адже це фактично і буде крапка у цьому питанні.

Це дуже важливо, бо вибори відбудуться ще не один раз. У країні через п’ять років, а може й раніше. Вже восени будуть місцеві вибори і, напевно, то й же Більда буде пробувати свої сили на місцевих виборах. І мені хотілося б, щоб такі технології чорного піару, які теж були застосовані цього разу і проти мене, і проти інших кандидатів, зійшли нанівець.

У нас є така тема "Чесні вибори" – це як мем, який кожним повторюється. Підписуються декларації "За чесні вибори", але ж ніхто цього не дотримується. І хотілося, щоб на Черкащині відбулося очищення від цього процесу. І було б добре, щоб і Більда був учасником цього процесу.

– Ви говорили, що якщо станете депутатом, то не покидатимете наше місто. Все ж ви вирішили їхати. Чому?

– Тут теж проста аргументація. Нині, якби я стала депутатом Верховної Ради, то в мене була б інша велика активність, відповідальність за місто, відповідальність перед своїми виборцями. Сьогодні в мене просто комерційний контракт, який стосується одного підприємства. Цей контракт закінчується.

Європейська зарплата не відрізняється від української такими сумами, які могли б вразити
 

– Але ж чому ви не хочете залишатися, продовжити цей контракт? Можливо, через образи?

– Ні, на людей загалом ображатися непотрібно. Кожен має свою думку і висловлюється, як вважає за потрібне. Сьогодні вичерпалася та суть контракту, яка була в нас з ПАТ "Азот".

– Після повідомлення про закінчення вашого контракту, на форумі почали обговорювати можливість закриття "Азоту".

– Такі підприємства, як "Азот", вони необхідні Україні. Сьогодні Україна повинна все робити, щоб великі підприємства, які становлять потужність України, працювали. І я вірю, що "Азот" буде працювати. Він необхідний Україні, тому що він виробляє дуже важливу продукцію – мінеральні добрива. Завжди казала, що "Азот" вирощує хліб. І це правда. Бо якщо "Азот" не буде випускати мінеральні добрива, то в Україні не буде хліба. А це одна із золотих складових нашої держави. Тому я впевнена, що все буде нормально, а підприємство працюватиме і надалі.

– Куди ви поїдете із Черкас?

– У мене є пропозиція працювати за кордоном з 1 січня. Я поїду в Гарвард, там закінчу  "Kennedy School". Вже потім працюватиму за кордоном. Це фінансова інвестиційна діяльність. Мені жаль покидати Україну на цілий рік. І справа не в зарплаті. Повірте, європейська зарплата не відрізняється такими сумами, які могли б вразити.

– Що буде з Громадською радою Черкас?

– Вона обов’язково працюватиме далі. Там велика потужна команда. Це дійсно люди, які небайдуже ставляться до тих питань, які стосуються міста. І мені хотілося б, щоб вони відігравали значну роль у розвитку міста. Важливо, щоб Черкаси не зупинилися там, де ти довго чекаєш якихось змін, а вони не йдуть. Важливо, щоб Черкаси себе знайшли. Сьогодні у країні така ситуація, коли серед міст буде своя конкуренція, і важливо, щоб Черкаси не залишилися позаду.

– А стосовно тролейбусів. Створюється спільне підприємство і тролейбуси виходять на лінії?

– Правильно, все без змін. Я думаю, що якщо Черкаська міська рада і міськвиконком зроблять всі необхідні документи, то ви побачите їх найближчим часом на дорогах.

– Назвіть три місця, які найбільше запам’яталися вам в Черкасах.

– Площа "Дружби Народів"… Мені подобається будинок Щербини. Явважаю, що це дійсно окраса Черкас. Мені подобається "Митниця" як масив, який так близько до Дніпра і узагальнює простір.

– Розкажіть, як буде вирішено питання з новим панно.

– У нас немає хорошої пропозиції. Зараз потрібно вирішити, що буде відтворено на панно. Ми ніколи не відмовлялися художньо прикрасити цю площу, але пропозицій не було. Тому якщо громада знайде таку пропозицію, ми безперечно її зробимо. Свого часу ми зверталися до Спілки художників і робили кілька конкурсів, але, на жаль, ми поки не знайшли такого, чию б пропозицію можна було відтворити.

– Чи спілкувалися ви з міським головою Сергієм Одаричем після виборів?

– Не спілкувалася. Наші стосунки не мають підґрунтя, щоб ми прощалися через мій від’їзд з міста.

– З "Азотом" будете прощатися?

– На "Азоті" я звісно поспілкуюся, попрощаюся з людьми. Я вдячна всім своїм співробітникам, які підтримували мене. "Азот" відіграє значну роль у житті Черкас. Про це не можливо забувати. Тому я вдячну кожному з них. Бо в 2014 році вони зробили дуже важливу роботу для України. Це було єдине підприємство, яке працювало і фактично забезпечувало всю Україну мінеральними добривами. Я вірю, що це підприємство ще не раз покаже і свою потужність, і ще раз підтвердить славу хімічного гіганта України.

Черкаси – це таке собі узагальнення українського дому
 

– Як часто ви навідуватимете Черкаси?

– Я справді люблю Черкаси. Я жила в різних містах України. І напевно доля дасть мені можливість пожити й в інших містах. Але Черкаси – це таке узагальнення українського дому. Мені б щиро хотілось чути про Черкаси лише позитивне і в напрямку розвитку, інновацій та ідей. Щоб це було місто-флагман України. Коли ми створювали Громадську раду Черкас, то однією з цілей було зробити Черкаси найкращим містом Центральної України. Мені хотілося б знати про Черкаси лише хороші новини. Я однозначно буду провідувати, приїжджати, зустрічатися з людьми.

– Чи будете ви пропонувати свою кандидатуру на посаду міського голови?

– Ні, я не планую подавати кандидатуру. Тому що фактично бачу себе в іншій галузі. Мені хотілося б, щоб місто отримало такого голову, у якого б думка була б, що зробити такого, щоб люди відчували життя тут кращим. У таких людей виходить все. Результат позитивний, коли людина живе цим. Людина повинна жити мрією. У мене була така мрія. Але сьогодні так склалося життя, що я вимушена їхати.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Неподалік Черкас у ДТП загинули мотоцикліст і його пасажир

На Черкащині в селі Червона Слобода сталася смертельна аварія. Загинули водій мотоцикла та його пасажир. Слідчі відкрили кримінальне провадження....

На Черкащині оголосили конкурс на 20 приміських автобусних маршрутів (ПЕРЕЛІК)

Черкаська обласна військова адміністрація оголосила конкурс на 20 приміських автобусних маршрутів. Вони охоплюють міста і села всіх чотирьох районів...

Цікаве:

Транспортна Компанія “STATUS TRAVEL” найкращий супутник у ваших подорожах!

“STATUS TRAVEL” займається перевезенням пасажирів та пропонує широкий спектр...

Алергія: розуміння та лікування

Алергія – це одна з найпоширеніших проблем здоров'я, що...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x