НовиниЧеркасиВалентин Головко: рятівник, боксер, волонтер

Валентин Головко: рятівник, боксер, волонтер

-

- Advertisment -

У грудні 2022 року в Черкасах провели благодійний вечір професійного боксу в пам’ять про спортсменів, які віддали свої життя за Україну та її незалежність. Під час турніру зібрали кошти для купівлі автомобіля, який вже допомагає виконувати бойові завдання захисникам на  передовій. Про це інформує сайт Черкаської міської ради. 

Ініціював його проведення майстер спорту України з боксу, володар титулу WBA Continental Валентин Головко. Поруч із цим він займається професійною та фізичною підготовкою майбутніх працівників служби з надзвичайних ситуацій, допомагає волонтерам.

Війна з росією змусила Валентина як і десятки тисяч наших співвітчизників змінити життя. Він переїхав з Харкова до Черкас, але продовжує навчати курсантів, тренувати молодь і втілює волонтерські проекти.

«Мені з дитинства подобається допомагати людям, бути потрібним у важку хвилину, тому я обрав професію рятівника, – розповідає про себе 36-річний Валентин Головко. – Боксом займаюся з 8 років. Починав у рідному Миргороді. Потім  закінчив Броварське вище училище фізичної культури, де навчалися чемпіони світу Володимир Кличко, Юрій Нужненко, Сергій Дзендзерук, Віктор Постол».

У Національному університеті цивільного захисту України Валентин Головко здобув фах рятівника. Зараз викладає рятувальну та загальну фізичну підготовку, є підполковником служби цивільного захисту, тренером збірної команди університету з боксу та рукопашного бою.

Окрім боксу, Валентин Головко є чемпіоном і призером Чемпіонатів України, Європи та світу з кікбоксингу, рукопашного бою, військово-спортивних багатоборств, суддею Національної категорії з боксу та Міжнародної категорії з боксу за версією AIBA.

«Спорт мені дуже допомагає в професії, де треба бути витривалим, сильним, мужнім», – говорить Валентин.

Згадує початок повномасштабної війни у Харкові. Дружину з дітьми він відправив до батьків на Полтавщину, а сам щодня під обстрілами їздив на роботу.


Викладачі й курсанти їхнього університету постійно виїздили на екстрені виклики, після прильотів гасили пожежі в різних частинах міста, розбирали завали житлових будинків, магазинів, офісів, діставали людей і тварин з-під уламків бетону, скла, дерева, виносили з диму та полум’я. Возили на позиції нашим захисникам їжу, одяг, взуття. Підвозили гуманітарну допомогу місцевим жителям, які через постійні атаки росіян не могли купити собі продукти чи ліки, допомагали тим, хто евакуювався потягами чи машинами…

«Коли ми розбирали завали, я найдужче боявся знайти там дитину, – зізнається Валентин Васильович. – У мене двоє дітей. І хоча в той час вони були в безпечному місці, але на душі було дуже тяжко».

Невдовзі по службі їх перевели до Черкас. Друзі та колеги-спортсмени  допомогли Валентину швидко адаптуватися в новому місті.

Разом з активною тренерською роботою вони почали організовувати  благодійні турніри. Один з них – на честь пам’яті загиблих боксерів. За кошти, зібрані під час турніру, купили автомобіль для одного з підрозділів ЗСУ, де проходять службу черкасці.

Валентин Головко говорить, що як боксер-професіонал свою кар’єру завершив. Тепер працює тренером. Підготував 6 майстрів спорту міжнародного класу, 17 майстрів спорту України та понад 30 кандидатів у  майстри спорту. Його учні вдало виступають на міжнародних турнірах, стають чемпіонами Європи, світу.

Валентин Васильович відзначає професіоналізм своїх колег, викладачів Черкаського інституту пожежної безпеки і мені Героїв Чорнобиля, який є  філією їхнього Національного університету цивільного захисту.

«Я переконався, що тут дуже гарна навчальна база для підготовки працівників ДСНС, викладачі працюють на високому рівні. Для курсантів важлива практика, аби вони виїжджали на пожежі, надзвичайні ситуації, здобували практичний досвід, – говорить Валентин Головко. – Взагалі Черкаси мені дуже подобаються. Це – спортивне місто, де багато спорткомплексів, спортзалів, набережна вздовж Дніпра пристосована для спортсменів і людей активного способу життя».

У найближчих планах Валентина Головка провести у Черкасах ще один масштабний професійний турнір з боксу разом із волонтерським збором коштів.

Довідково:
Валентин Головко – чемпіон України з професійного боксу 2016 року, континентальний чемпіон з професійного боксу за версією WBA 2017 року, чемпіон світу з кікбоксингу 2011 року. Майстер спорту України з військово-спортивних багатоборств, майстер спорту міжнародного класу з рукопашного бою, чемпіон Європи з рукопашного бою.

Неодноразово визнавався кращим спортсменом року МНС, Нагороджений Почесним знаком Національного університету України «За вагомий внесок у розвиток освіти на науки» 2015 рік, нагрудним знаком «Знак Пошани» 2017 рік, неодноразово нагороджувався грамотами та дипломами міністра МНС та МВС.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x