НовиниЧеркащинаВ Уманському лісгоспі планують лісовідновлення на понад 40 гектарів

В Уманському лісгоспі планують лісовідновлення на понад 40 гектарів

-

- Advertisment -

Попри те, що в умовах війни з Росією частина лісівників взяли до рук зброю, поповнивши лави тероборони та Збройних сил України, робота у лісгоспах триває. Про це пишуть на сайті Ліси Черкащини.

Восени лісівники Уманщини вже підготували грунт на площі 11,5 га для майбутнього висіву та садіння. Вирощено в достатній кількості садивний матеріал на лісових розсадниках Маньківського, Монастирищенського, Собківського, Юрківського та Потаського лісництв в кількості 246,4 тис. шт. сіянців, з яких 236,6 тис. шт. складає дуб звичайний, 8,1 тис. шт. – модрина, 1 тис. шт. – клен гостролистий та 0,7 тис. шт. – черешня.

Працівники ДП «Уманський лісгосп» плапланують у 2022 році провести весняне лісовідновлення на площі 41,2 га, доповнення лісових культур на площі 150 га та створення 0,5 га плантації новорічної ялинки. Тому ще з минулого року лісівники подбали про лісонасіннєвий фонд: заготовили 6107 кг жолудя дуба звичайного, що є основною лісоутворюючою породою підприємства, з яких 1200 кг буде висіяно найближчим часом в розсадник на площі 0,2 га. Також без уваги підприємства не залишаться 930 га лісових культур, які потребують доглядів.

Для виконання програми Президента України «Зелена країна» Уманським держлісгоспом здійснюється моніторинг самозаліснених та придатних для створення лісів земельних ділянок державної та комунальної форм власності в районі діяльності підприємства, з метою їх подальшого використання для досягнення оптимальної лісистості України.

Читайте також: Біля села на Черкащині буде шумно. Просять не лякатися

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські патрульні зупинили водія “під кайфом”, у якого не було права кермування 

У Черкасах патрульні виявили водія автомобіля з ознаками наркотичного сп'яніння та без прав кермування. Повідомляє патрульна поліція Черкаської області. Патрулюючи...

Майже 200 черкаських аграріїв залучили кредити на розвиток господарства

З початку року 197 аграріїв Черкаської області отримали понад 805 млн гривень банківських кредитів на розвиток господарств. Про це...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x