додому Новини Черкащина В Умані зросла кількість хворих на вірусні гепатити та кір

В Умані зросла кількість хворих на вірусні гепатити та кір

0

Відділ державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Уманського міськрайонного управління проаналізував фактори ризику середовища життєдіяльності в районному центрі. Так, за І півріччя поточного року загальний рівень інфекційної захворюваності, без урахування грипу та ГРВІ, в порівнянні з 2018 роком зріс на 56,3%, серед дитячого населення – на 59,3%. Про це інформує пресслужба ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області.

Значний ріст захворюваності пов'язаний насамперед із підйомом захворюваності на кір (в 4,6 рази), який мав місце в минулому році і триває досі. Окрім того, порівняно з 2018 роком, збільшилась кількість випадків захворювань на вітряну віспу та хронічний вірусний гепатит С ( у 2,8 рази), на хворобу Лайма (кліщовий бореліоз) у 2,3 рази). В той же час в звітному році в Умані зменшилась захворюваність населення на лямбліоз (у 4,3 рази), інфекційний мононуклеоз – на 35,8%, скарлатину – 25,6%, туберкульоз органів дихання – на 15,6% та гострі кишкові інфекції – на 14,3%.

Гострі кишкові інфекції традиційно визначають епідблагополуччя території. В 2019 році кишкові інфекції становили 18,8% від усіх інфекцій, зареєстрованих в місті, 76,4% хворих – діти. 

В структурі гострих кишкових інфекцій гастроентероколіти склали 93,7%, сальмонельоз – 6,%.

Зафіксовано 1 випадок отруєння консервованими дикорослими грибами. Випадків групових захворювань, ботулізму та спалахів гострих кишкових інфекцій в поточному році не реєструвалося.

Серед захворілих на туберкульоз в 2019 році  44,4% складає  туберкульоз легень з  бактеріовиділенням, що на 33,3% більше аналогічного періоду 2018 року.

Викликає занепокоєння ріст в 2,3 рази захворюваності на хронічні вірусні гепатити, зокрема хронічний вірусний гепатит В – на 44,4% та хронічний вірусний гепатит С в 2,8 рази.

В місті зареєстровано 52 звернення за медичною допомогою з приводу нападу тварин, що на 53% більше минулого року (34).

90,4% випадків, коли постраждалих кусали собаки, з них 70,2% невідомі, 9,6 % – коти, з них 20% невідомі, в т.ч. хворий на сказ – 1.

З метою профілактики захворювань на сказ серед тварин в Умані щеплення отримали 1410 котів та 2478 собак.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у селі на Черкащині чоловік отруївся грибами.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version