НовиниВ Умані запрацює кінотеатр, ремонт в якому востаннє робили...

В Умані запрацює кінотеатр, ремонт в якому востаннє робили 50 років тому

-

- Advertisment -

В уманському кінотеатрі "Комсомолець" більше 50 років не робили вчасного ремонту. Тому тепер уманчани не "отримують" вчасної прем’єри кінофільмів. Останній кіносеанс в "Комсомольці" проводили 30 жовтня. Взимку кіно не показували через відсутність опалення, весною – через відсутність кіноплівки.

Кінотеатр потребує повноцінного ремонту та нового обладнання. Остання його реконструкція була ще в 1979 році, пише "Вечірня Умань".

"Наше обладнання працює лише на 35 мл плівці. А зараз всі фільми випускають на цифрових носіях, – розповідає директор кінотеатру "Комсомолець" Ірина Утяніна. – Взимку ми не показували фільми через відсутність опалення, зараз – через відсутність плівки. Нам потрібне нове обладнання, яке до стрибка курсу долара коштувало 1 млн. грн. А сьогодні ця сума зросла ще в декілька разів. Тому самостійно придбати ми просто не в змозі. Шукаємо інвесторів. Але в нинішній час їх знайти практично нереально".

Київські дистриб’ютори почали все менше випускати фільми на плівках. Віддають перевагу цифровим носіям. Так дешевше. Для прикладу, лише на 1,5 годинний фільм потрібно 3,5 км плівки.

Тому керівництву кінотеатру за черговою новою кінострічкою доводиться ставати в довгу чергу, аби її отримати.

"До кінця березня ми плануємо відновити кіносеанси. Першим плануємо показати фільм "50 відтінків сірого", – продовжує Ірина Утяміна. – Наше місто без кіно не залишиться. Кінотеатр продовжить свою роботу".

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах видаватимуть гуманітарну допомогу для тваринок-переселенців

Черкаська обласна організація Українського Червоного Хреста за підтримки Humane Society International (HSI) розпочинає видачу корму для тварин, які зі...

Внаслідок ДТП загинув рятувальник зі Звенигородщини

Сьогодні, 7 травня, попрощалися з рятувальником Віктором Гончаром, який загинув у результаті дорожньо-транспортної пригоди. Про це повідомляє пресслужба ГУ...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x