НовиниЧеркащинаВ Умані з кранів потекла бура вода

В Умані з кранів потекла бура вода

-

- Advertisment -

З кінця серпня 2017 року в деяких мікрорайонах та окремих вулицях міста Умань спостерігається погіршення органоліптичних показників якості води. Про це повідомили на своїй сторінці у Facebook працівники КП "Уманьводоканал".

Причиною цього стало аномально жарке літо, що викликало підвищення температури поверхневих вод на водозаборі річки Рось (м. Біла Церква), в результаті температура води у водогоні Біла Церква-Умань підвищилась до 25 град.С.

Враховуючи те, що вода по магістральному водогону доставляється в місто Умань протягом 11 діб, а перші промивки магістралі були розпочаті лише влітку 2016 року, якість води за цей час погіршується (змінюються забарвленість та каламутність), не дивлячись на знезараження та первинну очистку в м. Біла Церква.

Щоб мінімізувати наслідки природних явищ, комунальне підприємство "Уманьводоканал", ще в травні 2017 року, для додаткового знезараження води у водогоні, виконало роботи з монтажу та запуску хлораторної в м. Жашків. Це дало змогу підтримувати якість води у водогоні на задовільному рівні та не допускати її погіршення тривалий період.

Також, для покращення існуючої ситуації, відомчою лабораторією проводиться постійний моніторинг якості води у місті, щогодини відбираються проби води як у водогонах, так і в резервуарах. Другий тиждень тривають роботи з промивки та скиду води в різних мікрорайонах міста. Організовується підвіз води в дитячі садочки та школи міста, а також в мікрорайони де спостерігається суттєве погіршення якості води або проводяться довготривалі ремонтні роботи.

Працівники КП "Уманьводоканал" вживають усі необхідні заходи щодо приведення органолептичних показників води до норми та найближчим часом ситуація буде вирішена. А щоб зменшити залежність міста Умань від покупної води, ведуться роботи з пошуку альтернативних, локальних водозаборів.

Також, для покращення якості обслуговування абонентів, розпочав свою роботу сучасний call-центр і для своєчасного відповідного реагування, в разі будь-яких змін в якості води в мережах централізованого водопостачання, просимо абонентів звертатись до диспетчерської служби водоканалу за телефонами: (04744) 4-25-29 (багатоканальний), (097) 124-25-29, (063) 134-25-29 та (04744) 3-45-49 або залишати повідомлення на офіційній сторінці КП "Уманьводоканал" у Facebook.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у наступному році черкащани платитимуть більше за воду.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x