додому Новини Черкащина В Умані розслідують незаконне поховання хасида, який помер від коронавірусу

В Умані розслідують незаконне поховання хасида, який помер від коронавірусу

0

В Умані начальник відділу ЖКК Віталій Харченко звернувся із заявою до правоохоронних органів з приводу опублікованого в соцмережі відео щодо незаконного поховання померлого від коронавірусу паломника-хасида.

Наразі триває досудове розслідування цієї справи, інформує у Facebook виконком Уманської міськради.

Зазначається, що до ритуальної служби в Умані, що є спеціальним підрозділом Уманського КП "Комунальник", особи, які здійснювали поховання померлого паломника, не звертались.  

Відтак, ритуальні послуги, у тому числі: виділення місця для поховання на кладовищах міста Умані, реєстрація поховання, видача свідоцтва про поховання та інші передбачені послуги, – не надавались.

У випадку підтвердження даного факту мають місце ознаки суспільно небезпечних діянь, що можуть привести до загрози погіршення епідеміологічної ситуації в місті, та за які передбачено покарання, зокрема ст. 325 Кримінального кодексу України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням), ст. 44 п.3 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення правил щодо карантину людей).

Як повідомляв сайт vikka.ua, потепління та дощі очікуються на Черкащині впродовж тижня.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version