НовиниБезпекаВ Умані нетверезий водій пропонував поліції хабара

В Умані нетверезий водій пропонував поліції хабара

-

- Advertisment -

В Умані затримали нетверезого водія, який намагався “відкупитися” від поліції. Про це повідомили в пресслужбі ГУНП в Черкаській області.

Це сталося 24 червня близько 13:00 на вулиці Незалежності. Поліцейські реагування патрульної поліції зупинили автомобіль Renault Trafic за порушення правил дорожнього руху. Чоловік мав ознаки алкогольного сп’яніння. Пройти огляд погодився, спецприлад показав результат 1, 84 проміле, що майже у 10 разів перевищує допустиму норму.

Поліцейські розпочали оформлення адміністративних матеріалів. Тоді 61-річний кермувальник, з метою уникнення відповідальності за вчинене порушення, запропонував поліцейським 8000 гривень. Чоловіка попередили про кримінальну відповідальність, та це його не зупинило й порушник передав гроші.

Про це правоохоронці одразу повідомили керівництво та викликали на місце слідчо-оперативну групу, а також працівників Управління внутрішньої безпеки в Черкаській області. Слідчі вилучили гроші, а уманчанина затримали у порядку статі 208 КПК України та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. За погодженням Уманської окружної прокуратури чоловіку вже повідомили про підозру. Наразі вирішують питання про обрання запобіжного заходу підозрюваному.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 1000 до 4000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від 2 до 4 років, або позбавленням волі на той самий строк.

Окрім того, на керманича скали адміністративний протокол за ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Читайте також: Автокатастрофа у центрі Черкас: загинули троє людей, серед них дитина.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Пішов із життя відомий черкаський тренер

Пішов із життя видатний тренер-викладач із боксу Віктор Андрійович Кіхтенко, який присвятив своє життя розвитку цієї спортивної галузі. Про...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x