додому Новини Кримінал В Умані на єврейській будівлі намалювали свастику: зловмисник потрапив на камеру

В Умані на єврейській будівлі намалювали свастику: зловмисник потрапив на камеру

0

У єврейському кварталі міста Умань, що в Черкаській області, зафіксовано випадок антисемітизму та агресії проти правоохоронних органів. Про це повідомляється на сайті Обєднаної єврейської спільноти в Україні.

Невідома особа обмалювала фасад будівлі, на якому є єврейські написи, свастикою та абревіатурою «A.C.A.B.», що висловлює ворожість до поліції.

Інцидент потрапив на камеру відеоспостереження, і запис було відправлено до місцевої поліції. Наразі офіційна відповідь від правоохоронних органів не надходила.

«Відповідно до українського законодавства, використання символіки тоталітарних режимів заборонено і може каратися за статтею 173 частина 3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, або ж за статтею 436 частина 1 Кримінального кодексу України, де виготовлення, поширення комуністичної і нацистської символіки, а також пропаганда тоталітарних режимів, може каратися позбавленням волі до 5 років», – зазначено в повідомленні ОЄОУ.

Громадськість і представники єврейської громади чекають на реакцію правоохоронців та вжиття заходів для забезпечення безпеки та притягнення винних до відповідальності.

Щоб переглянути відео, зайдіть за посиланням

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version