НовиниЧеркащинаВ Умані може з’явитись міжнародний аеропорт за 72 мільйони...

В Умані може з’явитись міжнародний аеропорт за 72 мільйони євро

-

- Advertisment -

Уманський військовий аеродром можуть реконструювати у сучасний міжнародний аеропорт, що допоможе перетворити місто на полікультурний туристичний центр. Про це повідомляє Ukraine crisis.

Передпроектні пропозиції виконані на замовлення компанії VimesVC Ltd. (Великобританія) робочою групою експертів та інженерів – представників авіаційної галузі, будівництва, туризму і паломництва, права, економіки та екології.

Реконструкція аеродрому дозволить обслуговувати літаки не лише військової, але і цивільної та бізнес-авіації. Аеропорт має взяти на себе обслуговування близько 20% від загального прогнозованого туристичного потоку.

"Зараз багато туристів не приїжджають до Умані через труднощі з дорогою. Багато хто просить, щоб такий аеропорт був побудований. Ми це обговорювали, і люди будуть готові заплатити навіть вдвічі більше за такий квиток", – розповів президент Міжнародного благодійного фонду "Ацола" (Україна-Ізраїль) Гілель Коен.

Для прибуткової роботи підприємства необхідні інвестиції на суму близько 72 мільйонів євро. За словами інженера-економіста авіаційної галузі Вікторії Бойко, саме ця сума покриває передпроектні розробки, стадії самого проекту, експертизи, сертифікації аеродрому. Це є базова цифра. При низці заходів при будівництві вона може зменшуватись.

Термін окупності проекту становить від 17,5 років (песимістичний прогноз) до 13,3 років (оптимістичний прогноз) з початку експлуатації аеропорту.

Директор Інституту екологічної безпеки Національного авіаційного університету Олександр Запорожець насолосив, що будівництво аеропорту не матиме негативного впливу на якість життя жителів околиці. Рівень авіаційного шуму після реконструкції відповідатиме національним та міжнародним критеріям і буде прийнятним для комфортного життя населення.

Як повідомляв сайт vikka.ua, "укропівця" затвердили директором Черкаського аеропорту.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Колектив ЧЕЛУАШ передав військовим на фронт автомобіль

Колектив КП «Челуаш» Черкаської міської ради передав на фронт автомобіль. Машину придбали на зібрані працівниками кошти. Пишуть на сторінці...

В Умані провели футбольний кубок пам’яті Андрія Кизила

Футбольний Кубок памʼяті Героя України — Андрія Кизила —провели у місті Умань днями. Про це повідомляє міська голова Ірина...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x