НовиниЧеркащинаВ Умані котів визнали частиною екосистеми міста

В Умані котів визнали частиною екосистеми міста

-

- Advertisment -

Уманські депутати визнали котів повноправними співмешканцями і частиною екосистеми. Зміни будуть внесені Правил благоустрою міста.

За відповідну петицію обранці проголосували 29 березня, інформує УманьNews.City.

Умань БФ “Серце друга”

Петицію зареєструвала уманська зоозахисниця Яніна Тиховська. 29 січня почався збір підписів і зібрали 203 підписи з 200 необхідних для розгляду.

Авторка звернення  пропонує здійснити декілька кроків задля безпеки громадян, задля захисту тварин від жорстокого поводження та з метою виховання етичного та гуманного ставлення до братів наших менших:

  • Відповідним рішенням Уманської міської ради проголосити котів повноправними співмешканцями, частиною екосистеми міста Умань.
  • Внести відповідні зміни до правил благоустрою, правил утримання прибудинкових територій, зробити відповідні доповнення до існуючих актів якими запобігти ненавмисну та навмисну ізоляцію котів у підвальних приміщеннях, що унеможливлює вільний вихід тварин з місця перебування і позбавляє їх опіки волонтерів та не дозволяє котам виконувати свою природню функцію – полювання на гризунів.
  • Забезпечити регулювання чисельності безпритульних котів шляхом стерилізації з обов’язковою вакцинацією і передбачити на це кошти у бюджеті міста.
  • Забезпечити інформування громадян про відповідні положення закону України «Про жорстоке поводження з тваринами», проводити роз’яснювальну роботу з населенням про важливість котів в екосистемі міста.
  • Спільно з представниками громадських об’єднань, статутною метою яких є захист тварин, вести контроль за дотриманням виконання усіх рішень Уманської міської ради, що стосується безпритульних тварин.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у лісах Черкащини стартує сезон тиші.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x