НовиниВ Умані героїв Коліївщини вшанували смолоскипним маршем

В Умані героїв Коліївщини вшанували смолоскипним маршем

-

- Advertisment -

14 квітня в Умані традиційно відбувся смолоскипний "Марш Коліївщини" на честь героїв національно-визвольного повстання.

У заході, окрім уманських свободівців, взяли участь гості з Києва, Черкас, Тального, Маньківки та Златопілля (Кіровоградщина). Цьогоріч під час маршу вшанували також воїнів російсько-української війни.

Про це vikka.ua повідомили у прес-службі обласної організації ВО "Свобода".

Колона націоналістів і патріотичної громади із запаленими смолоскипами під барабанний бій пройшла від Хреста борцям за волю України до місця, де незабаром буде встановлено пам'ятник вождям Коліївщини Івану Гонті та Максиму Залізняку.

На чолі колони йшов боєць батальйону Нацгвардії ім. Кульчицького з національним стягом та боєць "Карпатської Січі" із прапором Холодного Яру, який передала родина загиблого "кіборга"-свободівця, депутата Черкаської обласної ради Анатолія Чупилки.

Марш пройшов під гаслами за національну та соціальну справедливість, реалізацію ідей гайдамацького повстання 1768 року, Холодноярської республіки першої половини ХХ століття та Революції гідности 2013–2014 років.

Учасники маршу, який очолювали добровольці-фронтовики, зокрема свободівські активісти Любомир Вихватнюк та поранений під Дебальцевим Михайло Тарарук, ідучи центральними вулицями Умані, скандували: "Де Сила – там Воля!", "Мир хатам – війна палацам!", "Україна без холопів! Україна без панів!", "Геть олігархів – свободу народу!", "Пам'ятай, чужинець – тут господар українець!".

На мітингу біля місця, де має бути встановлено пам'ятник вождям Коліївщини, виступили представники місцевого відділення ГО "Майдан", місцевого реєстрового козацтва та свободівці.

На завершення націоналісти вшанувати хвилиною мовчання пам'ять побратима-десантника, депутата Черкаської облради від ВО "Свобода" Анатолія Чупилки та усіх загиблих за волю України.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На великодньому ярмарку в черкаському виші зібрали майже 200 тисяч гривень на підтримку війська

Благодійний захід «Великодній ярмарок» на підтримку Збройних Сил України провів Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького. Великодній збір акумулював...

У центрі Черкас розмістили великодню інсталяцію (ВІДЕО)

У Черкасах у сквері "Юність" розмістили великодню інсталяцію. Тут встановили розмальовані дітьми писанки, великоднє дерево, прикрасили сквер дзвіночками та...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x