УкраїнаВ Україну прибули антиретровірусні препарати для людей із ВІЛ

В Україну прибули антиретровірусні препарати для людей із ВІЛ

-

- Advertisment -

В Україну прибули 209 600 упаковок препарату TLD (Тенофовір/ Ламівудин/Долутегравір). Ця поставка дозволяє забезпечити видачу антиретровірусних препаратів (далі — АРВП) для лікування ВІЛ-інфекції щонайменше на 3-6 місяців. Повідомляють на сайті МОЗ.

Лікування ВІЛ потребує щоденного та безперервного прийому антиретровірусної терапії (далі АРТ). З початком російсько-української війни, Україна стикнулася із низкою проблем, а саме – із необхідністю негайної закупівлі та доставки АРВП в усі регіони України.

Чимала кількість медичних закладів в Україні продовжують надавати медичну допомогу та забезпечувати безперервність АРТ людям, що живуть з ВІЛ, навіть в умовах тимчасової окупації або ведення бойових дій. Адже саме від цього залежить життя пацієнтів.

Вже сьогодні розпочато розвезення препарату TLD у більшість регіонів України відповідно до графіку та з урахуванням військової ситуації в регіоні. Невдовзі препарат буде доставлено майже в усі регіони України.

Закупівлею та доставкою препаратів до українських міст у цей складний час займаються Центр громадського здоров’я МОЗ України за кошти PEPFAR, та неймовірної підтримки офісу Центрів з контролю та профілактики захворювань США (CDC), Глобального Фонду із протидії ВІЛ, туберкульозу та малярії (GFATM), Благодійної організації «100% ЖИТТЯ», Всесвітньої організації охорони здоров’я(WHO). Висловлюємо свою подяку усім причетним за допомогу в організації цього надзвичайноважливого процесу.

Читайте також: «Адреналінова голка» – психолог про нову емоційну залежність. Що нас деморалізує?

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x