УкраїнаВ Україну прибули антиретровірусні препарати для людей із ВІЛ

В Україну прибули антиретровірусні препарати для людей із ВІЛ

-

- Advertisment -

В Україну прибули 209 600 упаковок препарату TLD (Тенофовір/ Ламівудин/Долутегравір). Ця поставка дозволяє забезпечити видачу антиретровірусних препаратів (далі — АРВП) для лікування ВІЛ-інфекції щонайменше на 3-6 місяців. Повідомляють на сайті МОЗ.

Лікування ВІЛ потребує щоденного та безперервного прийому антиретровірусної терапії (далі АРТ). З початком російсько-української війни, Україна стикнулася із низкою проблем, а саме – із необхідністю негайної закупівлі та доставки АРВП в усі регіони України.

Чимала кількість медичних закладів в Україні продовжують надавати медичну допомогу та забезпечувати безперервність АРТ людям, що живуть з ВІЛ, навіть в умовах тимчасової окупації або ведення бойових дій. Адже саме від цього залежить життя пацієнтів.

Вже сьогодні розпочато розвезення препарату TLD у більшість регіонів України відповідно до графіку та з урахуванням військової ситуації в регіоні. Невдовзі препарат буде доставлено майже в усі регіони України.

Закупівлею та доставкою препаратів до українських міст у цей складний час займаються Центр громадського здоров’я МОЗ України за кошти PEPFAR, та неймовірної підтримки офісу Центрів з контролю та профілактики захворювань США (CDC), Глобального Фонду із протидії ВІЛ, туберкульозу та малярії (GFATM), Благодійної організації «100% ЖИТТЯ», Всесвітньої організації охорони здоров’я(WHO). Висловлюємо свою подяку усім причетним за допомогу в організації цього надзвичайноважливого процесу.

Читайте також: «Адреналінова голка» – психолог про нову емоційну залежність. Що нас деморалізує?

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x