УкраїнаВ Україні з'явився новий вид шахрайства: через онлайн-продажі

В Україні з’явився новий вид шахрайства: через онлайн-продажі

-

- Advertisment -

В Україні шахраї використовують новий вид обману. Вони продають нібито дешеві телефони та пропонують скористатися послугами OLX-Доставки (посилку можна оглянути на пошті, і у разі відмови гроші повернуть). Проте в результаті зловмисники надсилають дані про посилку своїм співучасникам, які замість клієнта погоджуються забрати товар і заявляють, що нібито зауважень до нього немає. Повідомляють на сайті OBOZREVATEL.

Про це у своєму TikTok-каналі розповів Станіслав Вознесенськ. Шахраї користуються послугами «Укрпошти», що дозволяє отримувати посилку без документів. «Для отримання відправлення надайте працівнику пошти документ, що посвідчує особу (паспорт, посвідчення водія, посвідку на проживання тощо), або документ, який дає право отримувати відправлення», – йдеться на сайті пошти.

Як розповів Вознесенськ, він хотів придбати iPhone 12 mini. У магазинах такий телефон продають за 23 тис. грн, а на OLX пропонували всього за 12 тис. «Ціна класна, запитав, чи можуть доставити поштою. Відповіли, що так. Але тільки “Укрпоштою”. Я погодився на OLX Доставка, списалися кошти», – розповів Станіслав.

Після цього він почав стежити у додатку за пересуванням посилки і прийшов у відділення, як тільки товар доставили. Він оглянув посилку та виявилося, що в ній замість телефону – сік та шоколадки. Від посилки він відмовився і невдовзі гроші йому повернули. Проте пізніше він зустрів співробітницю «Укрпошти», яка розповіла йому: одразу після нього із даними про посилку прийшов уже інший клієнт.

Він нібито хотів забрати посилку, від якої вже відмовилися. Станіслав припустив, що шахраї за невелику суму наймають людей, якими першими забирають посилки і навіть не здогадуються, що беруть участь у шахрайській схемі. А разом із оплатою своїх послуг їм надсилають і шоколадки.

«Після вас прийшла людина з вашим накладним номером», – розповіла Станіславу співробітниця пошти. І якби Вознесенськ не встиг, повернути гроші було б фактично неможливо, оскільки посилку нібито вже отримали і претензій до неї не було.

Як не стати жертвою обману:

  • не купуйте товар, вартість якого значно нижча за ринкову (або дізнавайтеся причину);
  • користуйтесь послугами поштових операторів, які перевіряють документи, просіть скористатися адресною доставкою до вас додому;
  • читайте відгуки про продавця та користуйтесь послугами перевірених та надійних магазинів.

Як повідомляла раніше vikka.ua, підробив довідку: житель Золотоніщини незаконно отримав пів мільйона гривень

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Каневі зросте вартість проїзду в громадському транспорті

Вартість проїзду в міських автобусах зросте в Каневі з 1 травня. Про це повідомляє пресслужба Канівської міської ради. Вартість проїзду...

Табурець показав наслідки ракетного удару по Смілі (ФОТО)

Нині триває ліквідація наслідків ракетної атаки по Смілі. Нагадаємо, зранку ворог вдарив по околицях міста з «Іскандеру». «Спершу про потерпілих....

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x