додому Новини Черкащина В Україні з’явиться курятина без антибіотиків

В Україні з’явиться курятина без антибіотиків

0

Держпродспоживслужба моніторитиме залишки інгібіторів і токсинів у кормах, воді, кінцевій продукції та продуктах життєдіяльності птиці протягом усього циклу її вирощування. Фахівці мають право здійснювати нагляд на будь-якому виробничому етапі.

Асоціація "Союз птахівників України" розробила і затвердила нові вимоги для виробників курятини, згідно з якими з 1 січня 2020-ого року розпочнеться тримісячний моніторинг виробників, передає пресслужба ГУ Держпродспоживслужби у Черкаській області.

Моніторинг відбудеться на чотирьох підприємствах. Після успішного проходження моніторингу підприємства отримають право наносити додаткове маркування на продукцію, отриману без застосування антибіотиків.

Вимоги щодо вирощування птиці без застосування антимікробних засобів, а також Стандартну операційну процедуру підтвердження відповідності потужностей птахопідприємств даним вимогам Асоціація "Союз птахівників України"  розробила та затвердила за підтримки FAO, Європейського банку реконструкції та розвитку та Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.  

Всі дослідження проводитимуться в акредитованих за ISO 17025 (міжнародний стандарт лабораторного визнання методів досліджень та простежуваності) лабораторіях.  

Результати аудиту та висновок про відповідність вважатимуться підставою для надання права виробнику наносити маркування на харчовий продукт даних компаній.  

Результати перевірок будуть доступні на сайті асоціації.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Смілі школярів годували фальсифікованим маслом.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version