додому Новини Черкащина В Україні збільшили штрафи за незаконне паркування на місцях для інвалідів

В Україні збільшили штрафи за незаконне паркування на місцях для інвалідів

0

Штрафи за паркування на місцях для інвалідів будуть відчутнішими. Якщо раніше порушники мали сплатити 465 гривень, то від 26 жовтня розмір штрафу зростає до 1700 гривень. Відповідний закон був опублікований 26 липня в офіційній газеті Верховної Ради "Голос України" і набув чинності через три місяці.

Відповідно до закону, паркування на місцях для інвалідів водієм, що не має підтверджувальних документів про наявність у нього або в одного з пасажирів інвалідності (крім явно виражених ознак інвалідності), спричиняє штраф для водіїв у розмірі від 60 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1 020 – 1 700 гривень).

Такий самий штраф загрожує суб'єктам господарювання за необлаштованість місць для інвалідів на парковці або на тротуарах.

Закон передбачає, що інвалід може використовувати будь-яке паркомісце, якщо на парковці відсутні позначення паркомісць для інвалідів.

Також прописується прав на паркувальне місце для інвалідів біля житлових будинків. Крім того, можна буде евакуювати автомобілі, що займають місця для інвалідів.

Як повідомляв сайт vikka.ua, в Одесі черкаський автохам на "Ягуарі" зайняв парковку для інвалідів.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version