НовиниЧеркащинаВ ОТГ на Черкащині відкрили козину ферму (ФОТО)

В ОТГ на Черкащині відкрили козину ферму (ФОТО)

-

- Advertisment -

У Карашинській ОТГ, що в Корсунь-Шевченківському районі, відкрили кооператив із розведення кіз, яких уже сьогодні 170. Кооператив з’явився у селі Глушки, де всього 120 жителів.

"Це уже четвертий кооператив у нашій громаді, – повідомив голова Карашинської ОТГ Анатолій Пархоменко. – Крім створення нових робочих місць, кооператив уже сьогодні запланував нові можливості для свого розвитку – виробництво та продаж сирів далеко за межами громади".

У липні ми за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" для посадовців об’єднаних територіальних громад Сумської, Херсонської, Кіровоградської та Черкаської областей проходив тренінг "Розвиток кооперації та сільське підприємництво на селі для ОТГ".

"Саме на прикладі Карашинської ОТГ учасники цього масштабного заходу і знайомились із успішними проектами розвитку кооперації в громаді. А тепер досвід кооперації Карашинської ОТГ збагатився ще на один, сподіваємось, так само успішний, кооператив", – каже директор Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону Сергій Слинько.

Радник із регіонального розвитку Черкаського ЦРМС Григорій Перерва зазначає, що у маленьких селах, що стають складовими громад, часто є проблеми із роботою, працевлаштуванням.

"Проте тут люди, замість того, щоб їхати на пошуки кращого за кордон, абощо, вирішили об’єднатися і створити кооператив. Як і кожен бізнес, він має свої ризики. Це і належне утримання кіз, і забезпечення якості продукції, і її подальший збут. Багато що залежить від голови кооперативу, його здатності налаштувати процес і управляти ним. Як це буде відбуватися, я прогнозувати не беруся. Проте, позитивний досвід інших кооперативів громади та успішно діюча козина ферма у цьому ж селі налаштовують на позитивні прогнози".

Як повідомляв сайт vikka.ua, до Шполянської ОТГ приєдналися нові села.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

День вишиванки у Черкасах зібрав майстринь народного мистецтва, артистів, політиків (ВІДЕО)

Черкаський сквер прикрасили вишитими рушниками. Тут зібралися місцеві жителі, вбрані у національний одяг - з нагоди Дня Вишиванки. Інформує...

На Черкащині відремонтують спорткомплекс, де завалилася покрівля

У Камянці, що на Черкащині, планують відремонтувати зал спортивного комплексу «Атлант». На ремонт виділяють понад 700 тис грн. Вже...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x