додому Новини Черкащина В одному з черкаських лісів обладнали криницю (ФОТО)

В одному з черкаських лісів обладнали криницю (ФОТО)

0

У Корсунь-Шевченківському лісгоспі нещодавно завершили облаштування Казберової криниці. Про це повідомляє прес-служба Черкаської ОДА.

Знаходиться ця пам’ятка природи місцевого значення у Квітчанському лісництві (квартал 32, виділ 15) і має досить давню історію, яка передається з покоління в покоління.

Згідно спогадів краєзнавця Михайла Масла, джерело знаходиться у Квітчанському лісі, поблизу Дідової гори. З-під гори тече холодна смачна вода, витікає вона з дубового зрубу, так званої Казберової криниці, і дає початок річці Листвині (Листвинці). А дістала свою назву криниця від прізвища управителя Квітчанської гуральні.

Днями упорядковане лісове джерело відвідав начальник Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Дзюбенко.

Наразі у Казберової криниці з’явилися численні відвідувачі. Місцева громада вдячна корсунь-шевченківським лісівникам за проведену роботу, адже кришталево чиста джерельна вода приносить насолоду та задоволення усім, хто має змогу там побувати й відчути на смак цей безцінний дар природи.

Як повідомляв сайт vikka.ua, в одному з лісництв на Черкащині створили казкове місце для відпочинку.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version