НовиниЧеркащинаВ одному із черкаських музеїв презентували виставку народної картини...

В одному із черкаських музеїв презентували виставку народної картини (ФОТО)

-

- Advertisment -

У Черкаському художньому музеї презентували виставку народної картини Катерини Баужі. Про це повідомляє прес-служба музею.

Народна картина, як і все традиційне мистецтво, є національною формою духовного буття народу. Одна з головних особливостей сюжету народного живопису – нерозривний зв'язок художника з рідним краєм, який він романтизує. Саме на період святкування 100-річчя проголошення Акту злуки Черкаський обласний художній музей презентує виставку народної картини Катерини Баужі.

Ліричні сюжети на полотнах Катерини Баужі підкреслюють її поетично-образний душевний настрій. Вона з любов'ю і турботою ставиться до рідного села, краю, в якому народилася й зросла. Споглядаючи картини майстрині, ми ніби занурюємося у невимовний світ краси українського села і більше – всієї української землі. Картини пані Катерини насичені образами-символами, домінантною є мрія про "райський куточок на землі" серед бурхливого сьогодення. У роботах художниця поетизує українські архетипи: білу хату, вишневий сад, червону калину, соняшники, колосисте поле, тихий вечір, засніжену зиму.

Чільне місце у сюжетних лініях народної картини відводиться натюрмортам. У роботах Катерини Талемонівни букети бузку, півонії та ромашки виглядають невимушено простими та водночас вальорно виписаними. А тому кожному з нас ці сюжети видаються такими рідними і знайомими ще з дитинства. Споглядаючи роботи Катерини Баужі, ми поринаємо у дивовижний світ мальовничої української природи. Виставка діє до 1 березня 2019 року.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах визначили переможців конкурсу дитячої та юнацької творчості.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині очікуються невеликі дощі

Циклони продовжують утримувати свій вплив Черкащиною. Очікуються невеликі дощі, місцями з грозами, проте вдень суттєвих опадів не передбачається. Про...

У Черкасах поліклініку, довкола якої виник скандал, хочуть реорганізувати

У Черкасах міська влада хоче реорганізувати «КНП “Черкаська міська консультативно-діагностична поліклініка». Саме ця поліклініка оскандалилася, коли придбала мільйонне обладнання,...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x