НовиниЧеркащинаВ одній із ОТГ Черкащини створюють інноваційний екопарк

В одній із ОТГ Черкащини створюють інноваційний екопарк

-

- Advertisment -

У Бузівській ОТГ працюють над створенням інноваційного екопарку. Створити його планують з еко-цеглинок – заповнених пластикових пляшок, які, разом з іншими видами відходів у громаді вже давно збираються роздільно.

Впровадивши на своїй території європейські практики поводження із відходами, громада планує створити інноваційний об’єкт, у основі якого – повторне використання побутових відходів.

"Втілення практики сортування сміття ми розпочали із обговорення ідеї із громадою. Провели для людей ряд екологічних семінарів та тренінгів, доносячи інформацію про глобальність та небезпеку проблеми, – ділиться успішним досвідом голова Бузівської ОТГ Олександр Фуркало. – Торік нашу громаду було відібрано для реалізації природоохоронного проекту – ми змогли придбати трактор з причепом та прес для сміття, впорядкувати сміттєзвалища".

Також у громаді закупили та встановили на території 30 контейнерів для сортування паперу, пластику та скла. Надрукували листівки для мешканців – про те, як правильно сортувати сміття, про внесок таким чином громади у вирішення проблеми засмічення довкілля. Виготовили і роздали у кожну оселю магніти на холодильник з інформацією про графік вивезення відходів від населення комунальним підприємством ОТГ.

Загалом на впровадження проекту з сортування відходів громада витратила 941 992 грн.

"Спільно із волонтеркою Корпусу Миру, яка працювала у громаді, ми запровадили у школах навчання дітей оригінальним і корисним методам повторного використання пластику. Наприклад, з них діти виготовляли пуфики – а тепер от плануємо створити екопарк. Для цього складуємо у окремому приміщенні всі відсортовані пластикові пляшки, які стануть еко-цеглинками на будівництво цього арт-об’єкту на території громади. Інші види відходів ми плануємо здавати на підприємства з переробки, а виручені кошти спрямовувати на благоустрій громади – додав Олександр Фуркало.

Як раніше повідомляв сайт vikka.ua, у районах Черкащини готуються до відкриття амбулаторій.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x