НовиниЧеркащинаВ одній із ОТГ Черкащини створюють інноваційний екопарк

В одній із ОТГ Черкащини створюють інноваційний екопарк

-

- Advertisment -

У Бузівській ОТГ працюють над створенням інноваційного екопарку. Створити його планують з еко-цеглинок – заповнених пластикових пляшок, які, разом з іншими видами відходів у громаді вже давно збираються роздільно.

Впровадивши на своїй території європейські практики поводження із відходами, громада планує створити інноваційний об’єкт, у основі якого – повторне використання побутових відходів.

"Втілення практики сортування сміття ми розпочали із обговорення ідеї із громадою. Провели для людей ряд екологічних семінарів та тренінгів, доносячи інформацію про глобальність та небезпеку проблеми, – ділиться успішним досвідом голова Бузівської ОТГ Олександр Фуркало. – Торік нашу громаду було відібрано для реалізації природоохоронного проекту – ми змогли придбати трактор з причепом та прес для сміття, впорядкувати сміттєзвалища".

Також у громаді закупили та встановили на території 30 контейнерів для сортування паперу, пластику та скла. Надрукували листівки для мешканців – про те, як правильно сортувати сміття, про внесок таким чином громади у вирішення проблеми засмічення довкілля. Виготовили і роздали у кожну оселю магніти на холодильник з інформацією про графік вивезення відходів від населення комунальним підприємством ОТГ.

Загалом на впровадження проекту з сортування відходів громада витратила 941 992 грн.

"Спільно із волонтеркою Корпусу Миру, яка працювала у громаді, ми запровадили у школах навчання дітей оригінальним і корисним методам повторного використання пластику. Наприклад, з них діти виготовляли пуфики – а тепер от плануємо створити екопарк. Для цього складуємо у окремому приміщенні всі відсортовані пластикові пляшки, які стануть еко-цеглинками на будівництво цього арт-об’єкту на території громади. Інші види відходів ми плануємо здавати на підприємства з переробки, а виручені кошти спрямовувати на благоустрій громади – додав Олександр Фуркало.

Як раніше повідомляв сайт vikka.ua, у районах Черкащини готуються до відкриття амбулаторій.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У центрі Черкас водій маршрутки зухвало порушив ПДР (ВІДЕО)

Патрульні притягнули до відповідальності водія громадського транспорту за порушення ПДР. Про це повідомляє пресслужба патрульної поліції Черкаської області. Нещодавно в...

“Можливі підтоплення у верхів’ї Кременчуцького водосховища” – Ігор Табурець

Найближчі кілька днів, унаслідок пропуску води через каскад дніпровських водосховищ і рясних дощів, можливі підтоплення заплав і понижених прирічкових...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x