додому Новини Черкащина В одній із черкаських багатоповерхівок чотири місяці немає гарячої води

В одній із черкаських багатоповерхівок чотири місяці немає гарячої води

0

Черкаський депутат Олександр Радуцький звернувся до колег із пропозицією виділити із бюджету кошти для заміни теплонагрівача в будинку по вулиці Чорновола 160/1. Таке звернення він озвучив під час сесійного засідання 25 квітня, передає кореспондент vikka.ua.

За словами депутата, мешканці будинку майже чотири місяці живуть без гарячої води. Також він зазначив, що там проживають  черкасці переважно пенсійного віку.

Одна із мешканок будинку повідомила, що більшість її сусідів не мають фізичної змоги нагріти на плиті воду та віднести її до ванної кімнати.

Натомість, директор КП "Черкаситеплокомуненерго", депутат міськради Павло Карась зазначив, що встановити водонагрівач зараз за кошти міського бюджету неможливо, оскільки з 1 травня набуває чинності новий закон про "Житлово−комунальні послуги".

"Будь-які видатки із бюджету можливі лише на умовах співфінансування за програмою, яка діє у місті: 70 на 30, – повідомив Карась. – Витратити ці кошти зможе вже управитель будинку, який буде визначений після конкурсу. За один день провести фінансування неможливо".

Однак Олександр Радуцький вимагає внести відповідні зміни до програми співфінансування вже на наступному засіданні виконкому.

У відповідь на це мер Черкас Анатолій Бондаренко зазначив, що список робіт, які можна виконувати на умовах співфінансування, справді необхідно розширити. До його переліку зокрема слід внести асфальтування прибудинкових територій, міжбудинкових проїздів та інше.

Як повідомляв сайт vikka.ua, із кранів у Черкасах може потекти зелена вода.

Ми не набридаємо. У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version