НовиниВ ОДА взялися боротись із земельною бюрократією

В ОДА взялися боротись із земельною бюрократією

-

- Advertisment -

В обласній адміністрації ліквідували комісію з визначення доцільності розміщення об’єктів на території області, розгляду матеріалів із надання у користування, передання в оренду та у власність земельних ділянок. Це для того, щоб спростити земельну бюрократію, повідомив голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко під час колегії.

Нині земельна комісія розглядає документи від заявників упродовж місяця. Тепер її функції передадуть до департаменту агропромислового розвитку й обласного управління Держгеокадастру.

"Однак там ці заяви вже розглядатимуть упродовж 10 днів, а не місяця, – зазначив очільник області. – На кожному з етапів ми намагаємося максимально спростити всі бюрократичні процедури в земельній сфері. Нині готуємо відповідні пропозиції до Кабміну. Бо жодна розмова з інвесторами не минає без обговорення специфічних земельних відносин в Україні. Вони не можуть чекати по півроку, а то й більше, поки оформлять ділянки. У Грузії на все про все – день. Інший важливий момент: документи на оформлення землі повинні надходити через ЦНАПи, щоби люди не їздили в обласний центр заради цього питання та щоб унеможливити корупційні діяння. Злагоджена робота ЦНАПів – це теж позитивний сигнал для інвесторів. А поки ми їх супроводжуємо в "ручному режимі".

 
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах затримали зловмисника, який пограбував пенсіонера та втік

За інформацією 60-річного потерпілого, невідома особа вкрала його телефон і швидко зникла. Поліція встановила винуватця. Про це повідомляє пресслужба...

Черкасець здобув три золота чемпіонату Європи зі спортивної гімнастики

Спортсмен із Черкас Ілля Ковтун виборов три "золоті" нагороди чемпіонату Європи зі спортивної гімнастики. Про це повідомляє Відділення НОК...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x