додому Новини Черкащина В обхід процедури: на сейфі черкаської ТВК таємно зрізали й замінили замок

В обхід процедури: на сейфі черкаської ТВК таємно зрізали й замінили замок

0

Таємні не лише засідання. Напередодні так само таємно був замінений замок на сейфі черкаської територіальної комісії. Про це кореспондентам vikka.ua повідомила членкиня ТВК Ірина Лапська.

"Випадково проходила повз кабінет №100, в якому проходили засідання ТВК та зберігалась документація, і помітила: на сейфі висить новий замок і він опломбований по-іншому", – розповідає Ірина Лапська. Саме вона, за попередньою постановою комісії, повинна була зберігати ключ від сейфу. У ньому – вся вхідна документація виборчого органу, зокрема, й документи по відкликанню п’ятірки депутатів міськради.

Нагадаємо, саме питання "відкликанців" ТВК секретно розглядала 15 грудня. Щоправда, про те засідання знали не всі члени комісії: про збори не повідомили представникам політичних партій, які знаходяться в опозиції до нині діючої міської влади. Відтак, кворум склала промерська більшість членів комісії. Тоді своїми новими рішеннями ТВК зупинила свої попередні ініціативи по відкликанню Максима Скорика, Віталія Косяка, Альони Цегвінцевої, Тетяни Чорнобіль та Максима Шадловського та низку процедурних постанов, які й забезпечували це відкликання.

Ще одне рішення таємного засідання стосувалось передачі ключів від сейфу – віднині доступ до кабінету й до сховища одноосібно має голова виборчої комісії, "батьківщинівець" Владислав Юрченко. Відповідна постанова вже оприлюднена на стенді ТВК. За законом, процедура передачі має відбуватись і присутності інших членів комісії та з оформленням відповідного протоколу. Втім, цей етап пан Юрченко оминув. Як результат – сейф з новими замком та пломбою. На останній – підписи голови, його заступниці та кількох членів ТВК.

"Коли зателефонувала Юрченку з цим питанням, він відповів, що не має часу розмовляти й сказав звертатись до ЦВК. – зазначає Ірина Лапська. – Я не знаю, що сталось із документами, які там знаходились. І чи є вони взагалі. Тому й відповідальність за них відтепер лежить не на мені, а на тих, хто відчиняє сейф у незаконних спосіб".

На місце події була викликана поліція. Окрім того, про порушення закону планують заявити також до прокуратури та центральної виборчої комісії.

Як повідомляв сайт vikka.ua, після "тушкованих" рішень ТВК, дружина фронтовика отримала посаду в черкаській мерії.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version