додому Новини В області збільшилась кількість випадків захворювань на кишкові інфекції

В області збільшилась кількість випадків захворювань на кишкові інфекції

0

Минулого тижня в області зареєстрували 63 випадки захворювань на ГКІ. Це на 3,3 % більше, ніж минулого тижня. Про це інформують у прес-службі головного управління Держсанепідслужби у Черкаській області.

Зокрема у місті Черкаси зареєстровано 21 випадок, в Умані – 13, Смілі – 4, у Золотоніському районі – 8, Драбівському – 5. На 9 адміністративних територіях виявлені поодинокі випадки гострих кишкових інфекцій, ще на 10 – ці захворювання не реєструвались.

Серед захворювань на гострі кишкові інфекції зареєстровано 27 випадків невстановленого походження: у Черкасах – 6, Умані – 8, Смілі – 2, Золотоніському – 4, Городищенському, Драбівському, Канівському, Катеринопільському, Черкаському районах – по одному випадку. Серед 22 випадків встановленої етіології: 4 – ротавірусної інфекції, 14 – сальмонельозу. Вірусного гепатиту А, шигельозу (дизентерії) не зареєстровано.

У вогнищах захворювань проведений комплекс необхідних заходів, зокрема обстеження контактних осіб, лабораторні дослідження питної води, харчових продуктів. Виявлено один позитивний результат.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version