НовиниВ музеї на Черкащині презентують Кобзаря у вишивці (ФОТО)

В музеї на Черкащині презентують Кобзаря у вишивці (ФОТО)

-

- Advertisment -

24 березня в Канівському музеї народно-декоративного мистецтва відбудеться презентація унікального культурно-мистецького проекту "Образ і слово Кобзаря у вишивці". Про це повідомляє управління культури та взаємозв'язків з громадськістю Черкаської ОДА.

Початок заходу о 13.00.

Започаткували проект з нагоди відзначення 203-ої річниці від дня народження Великого Кобзаря 9 березня 2017 року в Полтаві.

Проект передбачає створення унікальної виставки із вишитих портретів і афоризмів Тараса Шевченка, які зібрав і переклав на вишивку великий майстер народної творчості Григорій Кисіль.

Ця ідея згуртувала близько 70 майстрів з різних куточків Полтавщини і Канева, які протягом року мають вишити 70 робіт. З Канева до проекту долучаться шість мисткинь та один чоловік.

Дочка Григорія Кисіля Ірина вишиє для виставки й портрет самого майстра, автора, розробника схем, заслуженого майстра народної творчості України Григорія Кисіля.

Вишитий альбом буде представлений на виставках в різних куточках України, а кінцевим пунктом маршруту експозиції буде Канів – музей Тараса Шевченка.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаська дизайнерка презентувала нову етнічну колекцію.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У двох громадах Черкащини питна вода не відповідає нормам

У двох територіальних громадах у Черкаській області питна вода не відповідала нормам за мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками. Про це...

У Черкасах протягом тижня народилося 27 малюків

За минулий тиждень у Черкасах народилося 27 малюків. Про це повідомляє пресслужба Черкаської міської ради. Серед новонароджених 13 хлопчиків та...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x