додому Новини Черкащина В Черкаській області “на руки” відпускатимуть мінімальну кількість ліків

В Черкаській області “на руки” відпускатимуть мінімальну кількість ліків

1

Більшість аптек на Черкащині вже поновили свою роботу. Однак через надмірний попит виникає дефіцит певних категорій ліків. Про це повідомив Ігор Табурець, керівник Черкаської ОВА.

Штучний ажіотаж виник довкола серцево-судинних, гормональних, жарознижувальних категорій пепаратів. За інформацією фармацевтів, багато покупців беруть ці препарати понад міру про запас (на місяці!), тим самим створюючи дефіцит для інших.

“Ми ухвалили рішення: аптеки в одні руки наразі відпускатимуть мінімальну кількість ліків, аби забезпечити ними максимальну кількість людей. Склади нині працюють у максимальному режимі. Постачальники виконують замовлення аптек за 2-4 дні з моменту отримання. Тому ситуація невдовзі має нормалізуватися, якщо будемо свідомими та виваженими до закупів ліків” – повідомив Ігор Табурець.

Читайте також: життя триває: у Черкаському перинатальному центрі народилося 56 немовлят (ВІДЕО)

1 коментар

  1. А як із селами? В селах аптеки давно не працюють, а під час війни ще й перевізники не їздять – що людям робити? Найближча аптека за 30 кілометрів. Який вихід? Чорнобаївський район (Лукашівка, Мала, Велика Бурімка, Лящівка, Михайлівка…)

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version