НовиниЧеркащинаВ Черкасах стартував судовий розгляд справи про скандальну ділянку...

В Черкасах стартував судовий розгляд справи про скандальну ділянку в Соснівці

-

- Advertisment -

Проста справа з гучним резонансом. У Соснівському районному суді Черкас нарешті почався розгляд позовної заяви місцевої прокуратури про визнання незаконним та скасування рішення міської ради, а також визнання незаконним та скасування запису про державну реєстрацію права власності на земельну ділянку за адресою Дахнівська, 24/5. Йдеться про оскандалену ділянку в рекреаційній зоні в черкаській "Соснівці", де нині ведеться загадкове будівництво, передає з зали суду кореспондет vikka.ua.

Відповідачами у справі виступають Черкаська міська рада та Євгенія Заболотна. Вона, нагадаємо, була однією з чотирьох осіб, які три роки тому, у 2016-му, безоплатно отримали у приватну власність сусідні ділянки в зеленій зоні. Попереднє засідання не відмбулось через її неявку, сьогоднішнє вона також проігнорувала.

Вже за кілька днів у Мережі з’явилась інформація про продаж кількох з них. Як згодом виявилось: їх викупила донька очільника місцевого хімічного гіганта Аліна Склярова. Усі вони були об’єднані в одну під спільним кадастровим номером і цільовим призначенням – будівництво житлового будинку або ж облаштування лікувальних закладів. Щоправда, будувати там почали автомийку. Та ще й, як виявилось, без дозволів на проведення деяких робіт від профільного департаменту.

Вже сьогодні в суді прокурор місцевої прокуратури заявив: відведення земельної ділянки під житлову приватну забудову у тамтешньому районі взагалі суперечить вимогам містобудівної документації. Міська ж рада, попри заперечення департаменту архітектури щодо надання землі саме Заболотній, прийняла позитивне рішення. До того ж, зробила це, допустивши технічну помилка в документах. Тому прокурор просить скасувати набуте Євгенією Заболотною речове право на вказану ділянку.

Таке клопотання представник міської ради повністю заперечує. Ба більше, ставить під сумнів право прокуратури звертатись з подібною позовною заявою і наполягає: за незаконність дій власника ділянки після набуття права не може нести відповідальність міська

Спірна ділянка була зареєстрована, прокурор просить скасувати дані реєстрації. Адвокат заперечує в повному обсязі. Ставлять під сумнів право прокуратури звернутися з позовом. Крім того, каже адвокат, у позовній заяві прокуратура не надала жодних доказів того, що за вказаною адресою ведеться будівництво. І наголошує: за незаконність дій власника ділянки після набуття права не може нести відповідальність міська рада, яка надала землю у власність.

Прокурор наполягає: діє міської ради були також незаконними, адже проект землеустрою цієї ділянки суперечить компоненту генерального плану міста. Адже він передбачає проведення земельних робіт, які в рекреаційній зоні заборонені.

Наступне засідання, на якому суд розгляне документальні докази обох сторін, заплановане на 20 грудня. Справу розглядають за правилами спрощеного позовного провадження. Отже, ймовірно, саме цього дня

Як повідомляв сайт vikka.ua, на сьогоднішньому виконкомі заступник міського голови Юрій Ботнар посварився з юристкою міськради. Звинуватив її в тому, що вона, мовляв, працює на перевізників.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x