НовиниЧеркащинаВ Черкасах пройшов велопробіг – заклик дотримуватись правил дорожнього...

В Черкасах пройшов велопробіг – заклик дотримуватись правил дорожнього руху (ФОТО)

-

- Advertisment -

Дороги вистачить на всіх! Такий меседж намагались донести учасники велопробігу, який пройшов у Черкасах 7 липня. Активісти та звичайні містяни виразили свій протест проти неповаги між учасниками дорожнього руху та беззаконня у рослідуванні резонансних ДТП, передає кореспондент vikka.ua.

Провести такий велопробіг активістів – велосипедистів спонукала страшна аварія, яка сталась неподалік Черкас 17 червня. Тоді в результаті страшної ДТП загинув Олексій Гончар – молодий вчитель фізкультури однієї з черкаських шкіл. За кермом авта, яке збило велосипедиста й кількадесят метрів протягло дорогою, ймовірно, знаходилась відома в Черкасах бізнесменка. Однак підозра їй досі не вручена. Саме задля того, аби ще один злочин не залишився непокараним, і зібрались учасники велопробігу.

Співорганізатор акції Микола Тарановський обурений тим, що відбувається на дорогах сьогодні. Сам у ролі кермувальника, і не лише ровера, а й автомобіля, вже близько двадцяти років, тому "Головна мета акції – привернути увагу до ситуації, яка складається нині на українських дорогах, – каже активіст. – Учасники дорожнього руху занадто часто порушують його правила і, на жаль, нерідко це призводить до фатальних наслідків". Загиблого Олексія Гончара Микола не знав особисто, однак вважав за необхідне виразити свою підтримку його рідним і близьким.

"На жаль, я періодично бачу, як гинуть люди на дорогах і це, повірте, уже страшно. Часто це стається з вини самих велосипедистів чи пішоходів, однак і водії авто порушують не менше, тому під їх колесами гинуть люди," – переконаний співорганізатор велопробігу. Загалом акція зібрала близько двох сотень небайдужих. Учасники пробігу проїхали від площі ім.. Б. Хмельницького до місця загибелі Олексія Гончара на 8 км Смілянської траси. Усі – одягнені переважно у світлий одяг, з живими квітами та плакатами-закликами. До велосипедистів долучились і мотоциклісти. Серед учасників – цілі родини з дітьми та люди похилого віку.

Із 80 років свого життя черкасець Олександр Колониченко 70 їздить на велосипеді. Стати одним із учасників велопробігу його змусило те беззаконня та часте небажання правоохоронних органів розслідувати такі гучні дорожні справи за справедливістю закону. Таким чином, чоловік забажав виразити свою громадянську позицію. Аби зменшити кількість аварій саме на черкаських дорогах, рішення вбачає просте: "Велосипедні доріжки здатні врятувати ситуацію, – переконаний він. – Я багато поїздив по світу, бачив, як це відбувається в розвинених країнах. Ширина черкаських доріг дозволяє облаштувати велодоріжки вздовж. Скільки б життів це врятувало".

Як повідомляв сайт vikka.ua, півтори тисячі черкащан долучились до пробігу в Олімпійський день.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У черкаській школі відкрили меморіальні дошки 

У Черкаській загальноосвітній школі №4 відбулося відкриття меморіальних дошок на честь двох випускників цього навчального закладу. Про це повідомляє...

Вандали в Черкасах пошкодили лавку на бульварі Шевченка

Сьогодні, 26 квітня, комунальники повідомили про пошкоджену лавку на бульварі Шевченка в Черкасах. Про це йдеться на фейсбук-сторінці КП...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x