НовиниЧеркащинаВ АТО з 17 років, влучний снайпер: стали відомі...

В АТО з 17 років, влучний снайпер: стали відомі нові подробиці про ймовірного вбивцю малюка в Києві

-

- Advertisment -

Найкращий снайпер з великим послужним списком, безстрашний та наполегливий. Саме таким вважають черкащанина Андрія Лаврегу його побратими та знайомі. Того ж, нагадаємо, підозрюють у вбивстві трирічного сина столичного депутата В’ячеслава Соболєва.

Андрій пішов добровольцем у зону АТО, коли йому було лише 17 років. Там, ймовірно, і познайомився з іншим підозрюваним у вбивстві Євгеном Семеновим. Про це пише "OBOZREVATEL".

За словами товаришів, Андрія не завжди брали на операції, зважаючи на його юний вік. Хоча він постійно просився і був найкращим зі снайперів, мав позивний "Тихий". Мати підтримувала хлопця. Навіть приїздила до батальйону "Аратта", де той служив, знайома з його командиром "Червнем" – Андрієм Гергертом. Наразі жінка відмовляється від спілкування з журналістами. Ймовірно, вона навіть не знає, що сталося.

На своїй сторінці у Facebook молодик називає себе Олександром Яровим. Однак у відео, де його усі вітають з днем народження, тітка та подруга називають хлопця саме Андрієм, більшість звертаються за позивним.

Командир "Червень", у якого служив Андрій Лаврега, повідомив, що в травні 2019 року 20-річний снайпер покинув зону ООС. За свої заслуги перед країною хлопець був нагороджений орденом "За мужність" 3-го ступеня.

"Він прийшов і сказав: "Усе, я більше не можу". Він три роки на війні. Люди, які повертаються з фронту, вони можуть убивати. Я про це вже чотири роки кричу. Якщо я доросла людина, я все для себе зрозумів, усвідомив, то це пацани. Він із 17 років воює, він класний снайпер. Винні ті, хто затіяв війну і ті, хто цих пацанів за три копійки зараз наймає для вбивств", – говорить "Червень".
 

У соцмережі про життя Андрія Лавреги написав і журналіст Юрій Бутусов. Чоловік зазначив, що поки не відомо чим займався снайпер після фронту. В зоні ж ООС Андрія відрізняла не стрілянина на наддалекі дистанції, а особлива зухвалість і безстрашність, яка є у молодих бійців, схильність до ризику. Молодик часто виходив на завдання в сіру зону і навіть пробирався в тил російських позицій, щоб бити без промаху із середніх дистанцій, щоб застати ворога зненацька.

Світлини – Facebook / Олександр Яровий. 

"Війна стала його університетом, він став снайпером, щоб наносити максимальної шкоди. Ви напевне бачили деякі з його влучних пострілів на фронтовому відео. "Тихому" було важливо, щоб результати бойової роботи були чітко зафіксовані, він намагався завжди знімати підтвердження попадань. І отримав орден Лаврега заслужено – снайперів із такою колекцією точних пострілів у нас не багато", – додав журналіст.
 

Нагадаємо, 1 грудня у центрі Києва снайпери розстріляли джип бізнесмена та депутата Київської облради В’ячеслава Соболєва. Смертельна куля потрапила у трирічного сина депутата. Дитина померла в кареті швидкої допомоги, сам обранець не постраждав.

Наразі правоохоронці затримали двох підозрюваних: Лаврегу та його побратима Семенова. На них вказали свідки події. Також відомо, що до вбивства снайпери готувалися заздалегідь та зняли приміщення у будинку навпроти.

Як повідомляв сайт vikka.ua, снайпер, якого підозрюють в убивстві сина київського депутата, – з Черкас.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x