НовиниЧеркащинаУвечері у Черкасах відбудеться концерт до Дня рідної мови

Увечері у Черкасах відбудеться концерт до Дня рідної мови

-

- Advertisment -

21 лютого, представники всіх націй та народностей відзначають Міжнародний день рідної мови. Це свято проголошене на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО 1999 року з метою "підтримки мовного й культурного різноманіття та багатомовності", пише прес-служба міськради.

За даними ЮНЕСКО, у світі існує близько 6000 мов. Майже половина з них під загрозою зникнення. У зв’язку з цим організація прагне підтримувати мову як ознаку культурної приналежності особи. ЮНЕСКО трактує поняття "мова" не лише як засіб для спілкування, але також як культурну спадщину й вираз культурної ідентичності.

Із цієї нагоди 21 лютого о 18.00 в Черкаському міському Будинку культури ім. І.Кулика організовують концертну програму "Із мови починається – Людина" за участю члена Черкаської організації Національної спілки письменників України, лауреата Всеукраїнської літературної премії імені Василя Симоненка Олекси Озірного.

Такого різні тематичні заходи проходять і в закладах освіти. А о 14.00 в обласній бібліотеці для юнацтва ім. В. Симоненка проведуть міський конкурс декламування творів української літератури "Поетичний ювілей".

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащан запрошують на святкування Масниці.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах чоловік вбив знайомого, якого запросив пожити до себе

Прокурори направили до суду обвинувальний акт стосовно жителя Черкас, який вбив свого знайомого. Про це повідомляє пресслужба Черкаської обласної...

На Черкащині браконьєр наловив риби майже на мільйон гривень

Учора черкаський водний патруль виявив незаконний вилов риби на прибережній смузі річки Сула поблизу села Кліщинці. Про це повідомляє...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x