НовиниЧеркащинаУвага: на ринку виявили небезпечну дитячу іграшку

Увага: на ринку виявили небезпечну дитячу іграшку

-

- Advertisment -

Держпродспоживслужба отримала інформацію щодо продажу на території України небезпечної іграшки-конструктора «Неокуб», конструкція якої складена з однакових кулястих магнітів.

На сьогодні десяткам дітей та підлітків була надана медична допомога від шкоди, завданої організму в результаті свідомого чи не свідомого ковтання деталей (елементів) цієї іграшки, інформує пресслужба обласного управління Держпродспоживслужби.

Іграшка не відповідає кільком пунктам Технічного регламенту безпечності іграшок.

Здійснивши моніторинг споживчого ринку території міста Черкаси та Черкаської області, працівники відділу ринкового та метрологічного нагляду управління захисту споживачів провели позапланову виїзну перевірку характеристик іграшки-конструктора Neo Cube.

Відповідно до сценарного плану ймовірності виникнення ризику, що може становити продукція, іграшка-конструктор Neo Cube 4 мм, становить серйозний рівень загрози.

Через це фахівці вирішили вжити обмежувальних заходів щодо заборони надання  продукції на ринку та щодо вилучення продукції з обігу.

До відома суб’єктів господарювання: відповідно до п. 6 Закону України «Про загальну безпечність нехарчової продукції» визначено як обов’язок, негайно повідомляти про продукцію, яка ними розповсюджена та яка на підставі отриманої ними інформації становить ризики для споживачів (користувачів) не сумісні із загальною вимогою щодо безпечної продукції, в тому числі про вжиті заходи із забезпечення безпечності такої продукції.

Як повідомляв сайт vikka.ua, майже шість мільйонів гривень виділили цього року на оздоровлення черкаських дітей.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Учасникам ДФТГ надаватимуть виплати з міського бюджету Черкас (ВІДЕО)

Кожному учаснику формування з міського бюджету цьогоріч виділять матеріальну виплату в розмірі 30 тис. грн. Про це повідомляє власний...

Черкащан попереджають про небезпечні пориви вітру

Завтра, 24 квітня, в місті Черкаси та на території області очікуються небезпечні пориви вітру. Про це повідомляє Черкаський обласний...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x