НовиниЧеркащинаУсупереч рішенню суду черкаський нардеп не збирається носити електронний...

Усупереч рішенню суду черкаський нардеп не збирається носити електронний браслет

-

- Advertisment -

Із 22 липня правоохоронці не можуть одягти на нардепа Макима Полякова електронний браслет стеження. Як повідомляє у Facebook Спеціальна антикорупційна прокуратура, адвокати черкащанина кажуть, що їхній підзахисний не збирається виконувати ухвалу суду.

Нагадаємо, 21 липня відбувся розгляд клопотання прокурорів САП про обрання запобіжного заходу народному депутатові України Максиму Полякову. Суд зобов’язав Полякова не відлучатися з міст Києва та Умані без дозволу слідчого (детектива), прокурора та суду, повідомляти згаданих посадових осіб про зміну свого місця проживання та носити електронний засіб контролю.

"Одразу після проголошення та отримання копії ухвали прокурорами САП вжито заходів до з’ясування наявності електронного засобу контролю та детективами НАБУ викликано підозрюваного Полякова М.А. на 22.07.2017 до органів Національної поліції Черкаської області, контрольні повноваження яких розповсюджуються на вказане підозрюваним місце проживання – м. Умань, з метою виконання ухвали суду у цій частині", – йдеться у повідомленні.

Однак Поляков на виклик не з’явився, на зв’язок не виходив, а захисники останнього у телефонному режимі повідомили детективів Національного антикорупційного бюро про те, що виконувати ухвалу в цій та інших частинах підозрюваний не буде, окрім як внесення застави та утримання від спілкування із визначеними ухвалою особами. На думку адвокатів, виконанню ухвала не підлягає "через її неконституційність".

"Своєю поведінкою та правовою позицією підозрюваний Поляков М.А. та його захист ставлять нардепа над законом, хизуючись своїм статусом, доводять, що принцип рівності громадян перед законом на окремих народних обранців не розповсюджується та їм вкрай потрібна депутатська недоторканність, щоб за нею ховатися від правосуддя. Крім того, доводить про наявність відвертого та небезпідставного побоювання Полякова М.А. нести відповідальність за свої вчинки, якими порушено кримінальний закон держави", – пишуть прокурори.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Генпрокуратура оприлюднила відео, як нардепу з Черкащини передавали хабарі.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині засудили чоловіка, який двічі обікрав свого знайомого

Жителя смт Маньківка, який скоїв ряд майнових злочинів, засудили до 5 років і 2 місяців позбавлення волі. Про це...

У Черкасах шукають водолаза: робота цікава, колектив прийнятний

У Черкасах «Укртелеком» шукає водолаза. Він повинен мати 3 клас спеціалізації і досвід 1-2 роки. Оголошення про вакансію оприлюднено...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x