додому Новини Черкащина "Усиновлення – любов назавжди": Черкащина долучилася до Всеукраїнської акції-флешмобу (ФОТО)

"Усиновлення – любов назавжди": Черкащина долучилася до Всеукраїнської акції-флешмобу (ФОТО)

0

Всю Україну об’єднала акція-флешмоб "Усиновлення – любов назавжди". Вона приурочена до Дня усиновлення, який традиційно відзначають 30 вересня. Долучилися до дійства й Черкаси. На Соборній площі обласного центру зібралися діти та дорослі, усиновителі й опікуни, яким близьке і не байдуже це питання. Про це повідомляє прес-служба Черкаської ОДА.

Сьогодні на Черкащині проживає понад 800 усиновлених дітей. Понад півтори тисячі дітей виховуються у сім’ях опікунів. Ще понад 500 дітей влаштовані в прийомні родини, дитячі будинки сімейного типу. Всеукраїнська ж акція допоможе привернути більше уваги суспільства до питання усиновлення дітей, певен заступник очільника області Сергій Овчаренко.

"Дякую, що ви не байдужі, – каже посадовець. – Багато що робить для посиротілих дітей держава, ми, як влада на місцях. Так, за два роки  багато дітей, які не мають родин, отримали понад 30 квартир у власність. Такого ще не було за часів незалежності на Черкащині. Цей ж флешмоб прекрасна нагода звернути увагу громадськості до проблеми усиновлення. Адже чужих дітей не буває! А ми не маємо права залишатися осторонь тих проблем, які є".

Історію України творять люди, історію дитинства – рідні чи прийомні батьки, переконана начальник обласної служби у справах дітей Оксана Покатілова. Вона подякувала всім усиновителям Черкащини, прийомним батькам за те, що вони справою доводять, що чужих дітей не буває, беруть відповідальність і вирішують не дитячі проблеми.

"Ми всі були дітьми і знаємо, як це важливо – мати маму й тата, які з перших митей життя огорнуть тебе любов’ю та турботою, – додала вона. – Для кожної дитини важливо розуміти, що у її дитячому світі є велике, сповнене любов’ю серце дорослої людини, яке ніколи не зрадить. Але на жаль є діти, до яких щастя не приходить з їх народженням. Через байдужість дорослих дитина втрачає право виховуватися у своїй біологічній родині. Тому важливо, аби дитина отримала нову сім’ю: усиновителів, опікунів, прийомних батьків або була влаштована до дитячого будинку сімейного типу. Подивіться навколо себе. Можливо поруч з вами живуть діти, які потребують вашої підтримки й любові!"

Усі охочі могли поспілкуватися з фахівцями обласної служби у справах дітей, усиновителями, піклувальниками, отримати відповіді на свої запитання. Крім того, скористатися тематичним роздатковим матеріалом.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащан запрошують відвідати дитячу виставку "Щедра осінь".

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version