НовиниЧеркащинаУряд продовжив дію адаптивного карантину до кінця 2020 року

Уряд продовжив дію адаптивного карантину до кінця 2020 року

-

- Advertisment -

Кабмін ухвалив рішення щодо подовження карантинних обмежень до 31 грудня 2020 року.

Про це під час брифінгу 13 жовтня заявив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Дію карантину подовжено до 31 грудня 2020 року. Крім того, були внесені зміни до відповідних індикаторів та критеріїв щодо умов карантину. А саме: вдвічі було збільшено цільові показники охоплення тестуванням. Раніше це було 24 на 100 тисяч населення за 7 днів. Зараз цей показник збільшено у два рази – до 48 на 100 тисяч населення. Це пов’язано з тим, що ми постійно збільшуємо кількість тестувань», – зазначив очільник МОЗ.

За його словами, також було внесено додаткові зміни до критеріїв відповідності «червоному» рівню епідемічної небезпеки. За новими правилами, райони можуть потрапити на «червоний рівень» за показником інцидентності. Це показник щодо захворюваності на 100 тисяч населення за останні 14 днів. Він також змінений і зараз встановлений на рівні 320 на 100 тисяч населення.

Окрім того, Міністр додав, що рішенням Уряду посилено протиепідемічні заходи на різних рівнях адаптивного карантину. Перш за все, вводиться обмеження щодо роботи ресторанів та інших закладів громадського харчування після 22:00. Це правило діятиме на всіх рівнях епіднебезпеки. Вводиться також обмеження щодо проведення масових заходів.

«Одним із головних чинників розповсюдження хвороби є саме масові заходи. Чимало прикладів, коли саме після масових заходів ми фіксуємо різке зростання кількості хворих в місті або в районі. Тому вводяться обмеження: для «зеленого» рівня максимальна кількість осіб – не більше 50, для «жовтого» рівня – 30, для «помаранчевого» – 20 осіб. Також вводиться заборона щодо відвідування глядачами спортивних заходів, окрім міжнародних змагань. Рішення про їх проведення буде прийматися в окремому порядку», – зазначив Максим Степанов.

Додатково усім школам рекомендовано проведення канікул з 15 по 30 жовтня, з подальшим переходом на дистанційне навчання. Іншим закладам освіти рекомендовано перейти на дистанційне навчання вже зараз. Роботодавцям запропоновано організувати позмінну роботу, а в тих випадках, де є можливість, – забезпечити дистанційну роботу зі збереженням рівня заробітної плати.

Як повідомляв сайт vikka.ua, через порушення карантинних норм у Каневі закрили два магазини.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

В Умані на єврейській будівлі намалювали свастику: зловмисник потрапив на камеру

У єврейському кварталі міста Умань, що в Черкаській області, зафіксовано випадок антисемітизму та агресії проти правоохоронних органів. Про це...

Нардеп від Черкас, Драбова і Чорнобая задекларував 659 тис грн зарплати

659 628 гривень зарплати задекларував народний депутат, обраний від 195-го виборчого округу, Олег Арсенюк. Крім зарплати, в декларації за...

Цікаве:

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...

Як розвиток військових технологій в Україні допоможе перемогти агресора

Сергій Токарєв розповів, чому потрібно швидко розвивати Military Tech...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x