НовиниЧеркащинаУряд посилив карантин в Україні: які обмеження чекатимуть черкащан...

Уряд посилив карантин в Україні: які обмеження чекатимуть черкащан (Інфографіка)

-

- Advertisment -

Сьогодні, 3 квітня, Кабінет міністрів оприлюднив офіційну інформацію про введення нових обмежень в Україні для боротьби з новою коронавірусною інфекцією COVID-19.

Більшість нових обмежень почне діяти з 6 квітня, йдеться на сайті Уряду.

Так, від прийдешнього понеділка і до кінця карантин заборонено перебувати в громадських місцях без маски чи респіратора і переміщуватись групами понад дві особи. Виключення лише для випадків службової необхідності та супроводу дітей.

Останнім, до слова, яким ще не виповнилось 14 років, заборонено перебувати в громадських місцях без супроводу батьків.

Також тепер офіційно не можна відвідувати парки, сквери, зони відпочинку, лісопаркові та прибережні зони. Заборона не діє у випадках службової необхідності чи вигулу домашніх тварин однією особою.

Табу Уряд наклав на відвідування спортивних та дитячих майданчиків, установ і закладів, що надають паліативну допомогу та соціальні послуги.

Заборонено перебувати на вулицях без документів, які посвідчують особу – паспорта чи автомобільних прав. 

Також постановою Кабміну закріплюються правила проведення самоізоляції для тих, хто перетнув кордон України: 14 днів обов’язкової обсервації. Контроль за дотриманням режиму якої здійснюватиметься поліцейськими, військовослужбовцями, Національною гвардією, працівниками державних установ Міністерства охорони здоров’я та іншими.

При цьому прем’єр-міністр наголошує: в країні не зупинятимуть товарообіг, роботу промислових підприємств та критичної інфраструктури. Якщо ж буде зафіксовано динаміку зниження захворюваності, то в кінці квітня може розпочатися послаблення запроваджених обмежень.

"Цей процес буде відбуватися у кілька етапів. Першими на роботу підуть люди працездатного віку. Паралельно буде відновлюватися робота громадського транспорту. Це дозволить вже від початку травня розпочати рестарт економіки, – зазначає Денис Шмигаль. – Але це не означитиме послаблення інших карантинних заходів, адже за три тижні загроза поширення хвороби не зникне".

При цьому для людей старшого віку, дітей та студентів карантин може бути продовжений. Однак реалізація цього плану Уряду залежить від відповідальності і свідомості самих українців. 

Нагадаємо: карантинні заходи в Україні почали запроваджувати 12 березня із призупинення навчання у всіх навчальних закладах та обмеження руху через кордон. Пізніше було скасоване все міжнародне пасажирське сполучення та обмежена робота громадського транспорту, заборонена робота торговельних та розважальних щакладів, за виключенням продуктових магазинів, аптек, АЗС та ветеринарних магазинів. Такі заходи в Україні триватимуть, як мінімум, до 24 квітня.

Як повідомляв сайт vikka.ua, тіло померлого паломника перевіряють на коронавірус.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Смілі та Умані прощатимуться із загиблими бійцями 

Смілянська та Уманська громади проведуть в останню путь військових. На фронті загинули Олексій Зелененко та Олександр Думенко. Про це...

У Чигирині представили художню виставку «Христос Воскрес! Воскресне Україна!»

Напередодні Великодня в музеї Богдана Хмельницького у м. Чигирин розпочала роботу тимчасова виставка «Христос Воскрес! Воскресне Україна!». Про це...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x