НовиниЧеркащинаУпродовж тижня на Черкащині задощить та похолодає

Упродовж тижня на Черкащині задощить та похолодає

-

- Advertisment -

У цьому році осінь нагадала про себе вже в кінці серпня, коли середній температурний фон складав лише +14º і відповідав середині вересня. Про це повідомляє начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

Із припиненням спеки, відчутним охолодженням ґрунту та завдяки дощам, покращали умови для отримання сходів вже посіяного озимого ріпаку, сівба якого триває із 7 серпня.

Через підвищення вологості повітря та дощі, погіршилися умови для підсихання кошиків соняшнику і качанів кукурудзи, які через ранні строки сівби та значно більшу кількість накопиченого тепла нинішнього вегетаційного періоду, на більшості площ завершили вегетацію на 2-3 тижні раніше звичайного.

Температура води в річці Дніпро на ранок 4 вересня складає +19º. Хоча вода прохолодна, проте ще відповідає купальному сезону.

За прогнозом синоптиків, нині погоду Черкащини формує холодний атмосферний фронт із заходу, очікуються дощі, місцями по області сильні, у дощах погіршення видимості до 1-2 км. Гроза, місцями по області град та шквали 17-22 м/с.

До кінця робочого тижня нестійкий характер погоди з короткочасними дощами збережеться. Температура повітря вночі 7..12º, вдень 15..20º.

Віталій Постригань також додав, для першого місяця осені характерний початок перебудови атмосферних процесів з літніх на зимові, тому погода стає більш нестійкою, з частими "вторгненнями холоду".

Як повідомляв сайт vikka.ua, початок осені на Черкащині буде теплим та дощовим.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські патрульні затримали водія, який зливав невідому речовину в лісову зону

Патрульні виявили та затримали автомобіль, водій якого зливав невідому речовину з неприємним різким запахом в лісову зону без дозволу....

Що задекларував народний депутат, обраний від Золотоноші

Народний депутат України Віталій Войцехівський, обраний від Золотоніського округа, задекларував заробітну плату і заощадження. Про це йдеться в його...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x