НовиниЧеркащинаУправлінська компанія відхрещується від "зливу" адрес нібито хворих на...

Управлінська компанія відхрещується від "зливу" адрес нібито хворих на коронавірус

-

- Advertisment -

"Злив" є – винних немає? Днями в мережу потрапив список адрес, де нібито проживають черкасці, у яких підтвердилась підозра на коронавірус. Інформація містила не лише назви вулиць і номера будинків, а й номер квартири та прізвище ім’я так званих хворих. Так, зовсім випадково з надпису на дзеркалі у ліфті про свою "хворобу" дізнався черкасець Ярослав Нещадим.

Про інцидент чоловік написав у Facebook-спільноті "Типові Черкаси". 

Ярослав розповідає: виявилось, у різних менеджерах та спільнотах "гуляє" скріншот з Вайбер-групи управлінської компанії "Нова Якість", де від імені її керівника Андрія Бортника вказаний перелік адрес, де проживають підтверджені тестом хворі на COVID-19.

"Коли побачив свою адресу і номер квартири, був у шоці! Ми тут всі здорові й ніхто не хворів, тестів на корона вірус тим більше не проходили. Як наша адреса потрапила туди – невідомо. Крім того, весь під’їзд теж знає цю інформації і розповсюджують плітки, що у нашій квартирі вірус! Ми написали Бортнику і в "Нову Якість", нам відповіли, що ведеться службове розслідування", – пише пан Ярослав.

Вже скоро управлінська компанія відреагувала на допис обуреного черкасця. Тут заявляють: "Нова Якість" не поширювала у відкритий доступ інформацію із адресами та прізвищами мешканців, де в ніч на 28 березня здійснювалася дезінфекція під’їздів та дворів. Вказаний перелік був у внутрішньому чаті дезінфекторів, до якого входить обмежена кількість осіб.

"Наразі ми встановлюємо, хто зробив скрін повідомлення та кому (поза межами чату) його надіслав. Ймовірно той, до кого потрапив скрін, і поширив його у соціальних мережах. Цим питанням вже займаються і правоохоронні органи", – йдеться в повідомленні управлінської компанії.
 

Наголошують: якщо у під’їзді відбувається обробка – це жодним чином не означає, що там виявили коронавірус. Адже поки інші служби перевіряють інформацію про наявність чи відсутність вірусу, дезінфектори виїздять на обробку, не чекаючи офіційного підтвердження.

Зазначимо: 28 березня саме "Нова Якість" ще до офіційного повідомлення керівництва міста, області та МОЗу розповсюджувала інформацію про 8 підтверджених випадків корона вірусу в Черкасах. Таке доручення, мовляв, отримали від міського голови. Той, у свою чергу, звернувся до журналістів з проханням не розповсюджувати неперевірені дані і дочекатись офіційного повідомлення.

Тим часом постраждалий від недбалості і поширення своїх персональних даних Ярослав Нещадим уже звернувся до поліції із заявою про розповсюдження неправдивої інформації.

Як раніше повідомляв сайт vikka.ua, Черкащина отримала поповнення засобами захисту для медичних працівників області.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x