НовиниЧеркащинаУплав по Дніпру: у Черкасах зупинився спортсмен, який іде...

Уплав по Дніпру: у Черкасах зупинився спортсмен, який іде на рекорд (ФОТО)

-

- Advertisment -

Вплав через увесь Дніпро. Таку ідею взявся втілювати спортсмен-екстремал Михайло Романішин. Свій рекордний заплив розпочав 5 серпня від українсько-білоруського кордону, фінішує 12–15 вересня у Херсоні. Близько 10 години ранку 19 серпня Михайло зробив зупинку в Черкасах, на позначці 300 км, інформує кореспондент сайту vikka.ua.

29-річний спортсмен з дитинства займався плаванням, останні чотири роки готувався до запливу через Чорне море, тому йти до рекорду по Дніпру йому не складно. Дорогою робить зупинки на обід та ночівлі, при собі має сигнальний буйок, одяг та гаджети.

"Щодня ми долаємо від 10 до 30 кілометрів, – розповідає Андрій Яремов, який на човні супроводжує Михайла, допомагає йому та слідкує за безпекою у воді. – Складно було, коли температура повітря показувала 17 градусів. Тоді ми брали термоси з гарячим чаєм або виходили на берег розпалювати багаття".

Також Андрій відповідає за відновлення сил майбутнього рекордсмена. Найбільше той любить їсти дитяче пюре, адже воно швидко засвоюється, обов’язково п’є воду і робить вправи для спини.

Усі старання – задля благородних цілей. Екстремальний проект, який розпочав разом із командою Михайло Романішин, повинен привернути увагу до екологічних проблем Дніпра та популяризувати спорт і здоровий спосіб життя серед дітей.

"Я ніколи не брав у руки цигарку, тому мене 6,5 л об’єм легень. Я не найвитриваліший в Україні, а просто поставив собі мету. Помічаю, що діти починають прислухатись до мене", – каже Михайло.

Стан головної річки країни коментує як невтішний. Мовляв, вода має дуже поганий запах, масово гине риба, до того ж, скрізь плаває пластик.

"Ми з командою виловлюємо ці пакети, пляшки. Чим ближче до великих міст, тим гірша ситуація", – зазначає спортсмен.

До фінішу в Херсоні Михайлу Романішину лишилось подолати понад 540 кілометрів. Загальна дистанція складає майже 1000 кілометрів.

"Сьогодні ще подолаємо 25 км, переночуємо на околиці Черкас, а потім попливемо на Кременчук. Заплив плануємо завершити від 12–15 вересня у Херсоні, до мого дня народження, який 17 вересня", – каже майбутній рекордсмен.

На суші за Михайла вболівають дружина з дітьми та група однодумців.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині визначили найкращого спортсмена місяця.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Золотоніщині нетверезий водій збив мотоцикліста

У селі Софіївка Золотоніського району сталася аварія, в якій зіткнулися автомобіль "ЗАЗ Таврія" і мотоцикл "KAWASAKI". Про це повідомляє...

У Черкасах водій без прав врізався в припарковане авто

У Черкасах водій автомобіля Volkswagen, не маючи права керування транспортними засобами та страховки, в'їхав заднім ходом в припарковане авто...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x