додому Новини Черкащина Уночі на Черкащині незаконно випалюють деревне вугілля (ФОТО)

Уночі на Черкащині незаконно випалюють деревне вугілля (ФОТО)

0

2 жовтня у Городищі відбувся мітинг, на якому більше години йшлося про корупційні дії голови РДА. Найбільше містян обурило незаконне випалювання деревного вугілля у селі Мліїв. Про це у Facebook повідомив черкаський активіст Володимир Литвин.

За словами чоловіка, на обладнання немає ні паспортів, ні сертифікатів, ні гігієнічних висновків. Також виробництво не отримало дозвіл на розміщення реторт – вогнетривких посудин різних форм, у яку вміщують матеріали при їх нагріванні в промислових печах.

"Дивна позиція обласного департаменту Екології. Дозвіл на викиди надали, бо підприємці надали папірці. Звідки і що це за папірці – так і не показали. На запит, чи бачили вони умови виробництва та самі реторти, сказали, що то не їхня проблема", – розповідає Володимир Литвин.

Інспекція з охорони довкілля відповіла, що немає права робити перевірки, хоча в незаконному дозволі в пункті "Обов’язки" вказано: "Керівник повинен забезпечити доступ на об’єкт відповідальної особи Держекоінспекції у Черкаській області в будь-який час, коли відбувається діяльність виробництва".

Діяльність реторт, як повідомляє активіст, відбувається уночі, щоб не так було помітно масштаби злочину. На день реторти глушаться. У вологу погоду смог лягає вниз, місцевим жителям потім неможливо дихати.

"Паління дерев не обходиться без участі лісників. Нині неможливо закупити дрова для опалення, все йде на деревне вугілля. Вирубка лісів порівняно з приростом в межах 20–24%, залежно від району. Заліснення в області з 23.5% скоротилось до 15%", – додає черкащанин.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах наживалася незаконна мережа автозаправок.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version