НовиниЧеркащинаУночі на Черкащині незаконно випалюють деревне вугілля (ФОТО)

Уночі на Черкащині незаконно випалюють деревне вугілля (ФОТО)

-

- Advertisment -

2 жовтня у Городищі відбувся мітинг, на якому більше години йшлося про корупційні дії голови РДА. Найбільше містян обурило незаконне випалювання деревного вугілля у селі Мліїв. Про це у Facebook повідомив черкаський активіст Володимир Литвин.

За словами чоловіка, на обладнання немає ні паспортів, ні сертифікатів, ні гігієнічних висновків. Також виробництво не отримало дозвіл на розміщення реторт – вогнетривких посудин різних форм, у яку вміщують матеріали при їх нагріванні в промислових печах.

"Дивна позиція обласного департаменту Екології. Дозвіл на викиди надали, бо підприємці надали папірці. Звідки і що це за папірці – так і не показали. На запит, чи бачили вони умови виробництва та самі реторти, сказали, що то не їхня проблема", – розповідає Володимир Литвин.

Інспекція з охорони довкілля відповіла, що немає права робити перевірки, хоча в незаконному дозволі в пункті "Обов’язки" вказано: "Керівник повинен забезпечити доступ на об’єкт відповідальної особи Держекоінспекції у Черкаській області в будь-який час, коли відбувається діяльність виробництва".

Діяльність реторт, як повідомляє активіст, відбувається уночі, щоб не так було помітно масштаби злочину. На день реторти глушаться. У вологу погоду смог лягає вниз, місцевим жителям потім неможливо дихати.

"Паління дерев не обходиться без участі лісників. Нині неможливо закупити дрова для опалення, все йде на деревне вугілля. Вирубка лісів порівняно з приростом в межах 20–24%, залежно від району. Заліснення в області з 23.5% скоротилось до 15%", – додає черкащанин.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах наживалася незаконна мережа автозаправок.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Нардеп від Черкащини задекларував понад 1,3 млн грн доходу

Народний депутат України від «Слуг народу» Сергій Нагорняк задекларував за 2023 рік понад 1,3 млн грн доходу. Це зарплата,...

Депутати облради висадили у черкаському санаторії магнолії, сакури і лаванду (ВІДЕО)

Депутати Черкаської обласної ради відвідали дитячий санаторій «Сосновий бір», щоб висадити на території закладу екзотичні рослини. Повідомляє власкор ВІККА. Директор...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x