додому Новини Уманський слідчий вимагає від ICTV довідку, що оператор телеканалу є журналістом (документ)

Уманський слідчий вимагає від ICTV довідку, що оператор телеканалу є журналістом (документ)

0

Слідче відділення Уманського МВ УМВС України у Черкаській області, яке проводить досудове розслідування по кримінальному провадженню за статтею 171 КК України "Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів", просить телеканал ICTV надати довідку про те, що їх оператор є журналістом.

Про це "Телекритиці" розповіла випусковий редактор програми "Надзвичайні новини" каналу ICTV Катерина Трушик.

Нагадаємо, 27 листопада в місті Умані на оператора каналу ICTV Юрія Лисого під час виконання ним професійних обовзяків було скоєно напад.

– У нас специфічна програма. Інколи оператор виїжджає на зйомку без журналіста. Журналіст уже потім готує текст. Тієї ночі наш оператор виїхав зняти нічну дорожньо-транспортну пригоду. Порушник – п'яний водій, кинувся на камеру, відбив з неї накамерне світло і добряче штовхнув оператора. Оператор звернувся в міліцію, вони відкрили провадження, – розповіла редактор.

Пані Трушик повідомила, що згодом уманська міліція звернулася до каналу з вимогою надати інформацію про посадові обов'язки оператора.

– Ми надали підтвердження, що Юрій Лисий є штатним працівником програми "Надзвичайні новини", а потім отримали оцей незрозумілий лист, на який я навіть не знаю, як відповісти, – зазначила вона.

У листі від міліції зазначається, що "згідно вимог Кримінального кодексу України основним і безпосереднім об'єктом зазначеного злочину є встановлений порядок здійснення законної професійної діяльності журналістів та потерпілим від злочину є професійний журналіст".

"У зв'язку з викладеним, прошу Вас надати довідку про те, чи є оператор відеозапису Лисий Юрій Іванович журналістом", – звертається до каналу слідчий у цій справі, майор міліції М. О. Ващенок.

Катерина Трушик також повідомила, що подібні інциденти регулярно трапляються із журналістами програми. Редація виграла суд у схожій справі у Запоріжжі (подію висвітлював оператор і журналіст), мав місце також інцидент перешкоджання роботі оператора у Житомирі.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version